Eläninsuojelujärjestöt kunnioittavat Betty Whiteä – edesmennyt näyttelijä taisteli eläinten oikeuksien puolesta

Legendaarinen TV-tähti Betty White kuoli 31. joulukuuta. Hän jätti vuosikymmeniä kestävän naurun perinnön aina alan edelläkävijänä ja ikonisiin rooleihinsa Mary Tyler Moore Showssa ja The Golden Girlsissä.

Vaikka Betty White tunnettiin parhaiten työstään näyttelijänä, vaikutti hän myös toisessa itselleen tärkeässä asiassa: eläinten auttamisessa.

s_bukley / Shutterstock.com

Koko uransa ajan Betty käytti maineensa tuomaa vaikutusvaltaa parantaakseen eläinten oloja.

Monet eläinryhmät muistavatkin nyt näyttelijää hänen työstään eläinten oikeuksien parissa.

Eläinrakkaus lähti kotoa

Whiten eläinrakkaus sai lähtönsä jo kotoa, hän on kuvaillut vanhempiaan ”todellisiksi eläinhulluiksi” elämänkerrassaan Betty & Friends: My Life at the Zoo, kertoo Today.

– Olen ikuisesti kiitollinen siitä, että he ovat siirtäneet suuren osan siitä intohimosta minulle, hän sanoo.

(Alkuperäinen kuvateksti) Betty White, DuMont’s Life with Elizabeth -ohjelman tähdti, on juuri tarpeeksi aikaa ruokkia valtavaa St. Bernardia, Stormya, ennen kuin lähtee kotoa studioon.

Uransa edetessä White löysi tapoja yhdistää rakkautensa eläimiin viihdyttäjän taitoihinsa, 1970-luvulla hän esimerkiksi emännöi julkkiksia ja heidän lemmikkejään käsittelevää keskusteluohjelmaa.

The Pet Set -nimisessä showssa vierailivat muun muassa Mary Tyler Moore, Doris Day ja James Stewart.

https://twitter.com/BettyMWhite/status/1350970400658829318?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1350970400658829318%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.theanimalclub.net%2Fdogs%2Fanimal-groups-pay-tribute-to-the-late-betty-white-honoring-her-legacy-as-champion-for-animals%2F

Vuonna 1971 Whitesta tuli Morris Animal Foundationin, eläinlääketieteellisen hyväntekeväisyyssäätiön, edunvalvoja.

Hänen kuoltuaan säätiö jakoi kunnianosoituksen pitkäaikaiselle julkkisasianajajalleen ylistäen tämän väsymätöntä työtään heidän tutkimustensa puolustamisessa.

– On vaikea kuvitella maailmaa ilman Bettyä, toteaa Tiffany Grunert, Morris Animal Foundationin toimitusjohtaja ja jatkaa:

– Hän oli todellinen eläinten puolestapuhuja, joka tuki väsymättä Morris Animal Foundationin työtä eläinten terveyden parantamiseksi maailmanlaajuisesti. Me kaikki säätiössä suremme tämän hämmästyttävän naisen menetystä.

– Kaipaamme hänen nokkeluuttaan, älykkyyttään ja ennen kaikkea hänen reläinrakkauttaan ja sitoutumistaan ​​niiden terveyden edistämiseen. Hän oli todellinen inspiraatio henkilökunnallemme, luottamushenkilöilleen ja kaikille tukijoillemme.

Betty White (kuva: E. Charbonneau/WireImage Ketchum Entertainment Marketingille)

Whiten perintö Morris Animal Foundationin kanssa kesti vuosikymmeniä: hän perusti Betty White Wildlife Fundin -rahaston, jonka hän perusti vastauksena Deep Water Horizon -öljyvuotoon ja jonka tarkoitus oli auttaa villieläimiä hätätilanteissa.

Auttoi modernisoimaan eläintarhat

Morris Animal Foundationin kanssa tekemänsä työn lisäksi Betty White teki tiivistä yhteistyötä monien eläintarhojen kanssa. Pitkän elämänsä aikana White näki eläintarhojen olosuhteiden ja maineen kohentuvan merkittävästi, ja hän auttoi mielellään akkreditoituja eläintarhoja tekemään tärkeää työtä.

– Nykyajan eläintarhat eivät ole kuin vanhat, vanhat, vanhat eläintarhat, White selitti People-lehdelle vuonna 2011.

– Monet ihmiset eivät pidä eläintarhoista, koska eläimiä ei pitäisi pitää vankeudessa; niiden tulisi olla luonnollisissa elinympäristössään. Mutta he eivät ymmärrä, että eläintarhoissa ei vain näytetä eläimiä, vaan ne työskentelevät luonnollisessa elinympäristössä pelastaakseen pieniä uhanalaisten lajien populaatioita. Ne säästävät monia eläimiä sukupuutolta.

LOS ANGELES, CA – 20. KESÄKUU: Näyttelijä Betty White poseeraa käärmeen ja eläintarhan työntekijän kanssa Greater Los Angeles Zoo Associationin 39. vuotuisessa ”Beastly Ball” -varainkeräyksessä Los Angelesin eläintarhassa 20. kesäkuuta 2009. (Kuva Michael Kovac/FilmMagic)

Vuonna 2013 hänen elinikäisen unelmansa kävi toteen, kun American Association of Zoo Keepersin Los Angelesin osasto nimesi hänet ”kunniatarhanhoitajaksi”.

Hänen kuolemansa jälkeen Los Angelesin eläintarha jakoi kunnianosoituksen Betty Whitelle kunnioittaen heidän vuosikymmeniä jatkunutta yhteistyötään.

– Olemme uskomattoman surullisia Bettyn ​​poismenosta ja esitämme syvimmät osanottomme hänen perheelleen ja ystävilleen, kun suremme yhdessä todellisen legendan menetystä niin ruudulla kuin sen ulkopuolella, GLAZA:n presidentti Tom Jacobson sanoo lausunnossaan.

– Hänen työnsä Greater Los Angeles Zoo Associationin kanssa kesti yli viisi vuosikymmentä, ja olemme kiitollisia hänen kestävästä ystävyydestään, elinikäisestä eläinten puolestapuhumisesta ja väsymättömästä omistautumisestaan ​​missiomme tukemiseen.

LOS ANGELES, CA – 14. KESÄKUUTA: Betty White osallistuu Greater Los Angeles Zoo Associationin (GLAZA) 44. vuotuiseen ”Beastly Ball” -tapahtumaan Los Angelesin eläintarhassa 14. kesäkuuta 2014. (Kuva: Tibrina Hobson/FilmMagic)

Rakastettu ja kunnioitettu

Muut eläintarhajärjestöt kunnioittivat niinikään Betty Whitea. Columbus Zoo muisti näyttelijän vierailun kunniavieraana Heart of Africa -alueensa avajaisissa 2014 yhdessä eläintarhan kuuluisan johtajan Jack Hannan kanssa .

– Betty oli upea ihminen, Columbuksen eläintarhan tukija ja todellinen kaikkien eläinten ystävä. Häntä tullaan kaipaamaan kovasti, eläintarha sanoi lausunnossaan.

Our hearts are heavy hearing of the passing of our friend Betty White. We cherish the fond memories of her most recent…

Posted by Columbus Zoo and Aquarium on Friday, December 31, 2021

Vuonna 2012 American Humane Society kunnioitti Betty Whiten vuosikymmenten työtä eläinten hyväksi antamalla hänelle korkeimman kunnian, National Humanitarian Medalin.

Järjestö julkaisi lausunnon, jossa kiitti Whitea vuosikymmenten palveluksesta.

– Lähes sadan vuoden ajan Betty White on ollut väsymätön ja omistautunut eläinten hyvinvoinnin puolestapuhuja, ja olemme ylpeitä siitä, että olemme tunteneet hänet 70 vuoden ajan – pidempään kuin kenetkään muun kannattajan historiamme aikana, sanoi tohtori Robin Ganzert, American Humane Societyn toimitusjohtaja ja lisäsi tunteellisesti:

– Betty omistautui suojelemaan ja parantamaan eläinten elämänlaatua maailmanlaajuisesti. Hän on aina ollut ainutlaatuinen ilmiö, ja meillä on ollut kunnia saada tuntea hänet ja työskennellä hänen kanssaan niin suuren osan hänen todella merkittävästä elämästään. Kiitos niiden miljoonien eläinten puolesta, joiden elämää olet koskettanut, Betty!

LOS ANGELES, CA – 20. KESÄKUU: Näyttelijä Betty White (pidellen Sugar Glideriä) osallistuu The Greater Los Angeles Zoo Associationin (GLAZA) 45. vuotuiseen Beastly Balliin Los Angelesin eläintarhassa 20. kesäkuuta 2015. (Kuva: Amanda Edwards/WireImage)

Lepää rauhassa, upea, rakastettu Betty White! Suurkiitos vuosikymmenten väsymättömästä työstäsi eläinten auttamiseksi.

Jaa tämä tarina osoittaaksesi kunnioitusta tälle upealle naiselle.