Varsa jäi orvoksi vain 9 päivän ikäisenä – perheen koiran yllättävä käytös sulattaa sydämet

Koirat ovat välittäviä ja myötätuntoisia eläimiä. Niillä on hyvät suojeluvaistot ja ne ottavat usein muita eläimiä siipiensä suojaan, jos ne tarvitsevat apua.

Hyvä esimerkki tästä on koira, josta tuli orvoksi jääneen varsan paras ystävä.

Karla Swindle omistaa hevostallin Alabamassa. Muutama vuosi sitten yksi hänen hevosistaan, 22-vuotias Sandy-niminen tamma, jouduttiin lopettamaan heikon terveyden vuoksi.

Kuolema oli erityisen sydäntäsärkevä Sandyn varsalle Tyelle, joka jäi orvoksi vain 9 päivän ikäisenä.

Koira lohdutti varsaa

Odottamaton ystävä alkoi kuitenkin nopeasti lohduttamaan orvoksi jäänyttä varsaa: Karlan koira Zip.

– Zip viipyi kanssani tallissa koko yön – varsa oli tallin nurkassa ja Zip vain makasi varsan vieressä ja piti tassuaan Tyen päällä lohdutuksena, Karla kertoi The Dodolle.

 IHeartDogs -sivustolle Karla puolestaan sanoi, että Zip kuulosti siltä, kuin se olisi itkenyt.

– Se särki sydämeni.

Samana yönä, kun Tye menetti äitinsä, se sai myös parhaan ystävän: Zip otti nopeasti varsan ystävän ja suojelijan roolin.

– Luulen, että Zip on adoptoinut sen lapsekseen, Karla sanoi. ”Zip osoittaa Tyelle, ettei tämä ole yksin.

Koirat ovat emotionaalisesti älykkäitä eläimiä, jotka näyttävät pystyvän aistimaan, kun joku on kuollut. Näytti siis siltä, ​​että Zip ymmärsi tilanteen ja ojensi auttavan tassunsa varsalle.

– Kasvatamme paljon hevosia. Tuona iltana Zip tiesi, että jotain oli vialla. Se vain katseli sisälle talliin pitkät tovit.

Zip jatkoi Tyen hoitamista joka päivä viikkojen ajan ja oli innokas tapaamaan ystävänsä joka aamu.

– Heti kun avasin oven, Zip ryntäsi varsan luo. Jos Tye makasi vielä maassa, Zip meni sen luokse ja laski päänsä sen päälle.

Hevosen piti itsenäistyä

Tye on sittemmin kasvanut iloiseksi, terveeksi hevoseksi, epäilemättä Zipin huolenpidon ja ystävyyden ansiosta.

Tye viettää nykyään suurimman osan ajastaan ​​muiden hevosten kanssa, ja sen on täytynyt niin sanotusti ”lentää pesästä” tullakseen itsenäisemmäksi.

– Kun Tye tarvitsi Zipiä, Zip oli siellä, Karla sanoi. ”Nyt Zip tietää, että Tye on kunnossa, joten ne pystyivät jatkamaan erillään.”

Vaikka nämä kaksi eivät enää tarvitsekaan toisiaan niin paljon, ne tulevat aina olemaan ystäviä, ja niillä on takuulla paikka toistensa sydämissä.

Niin hellyttävä tarina! On aina niin ihana lukea epätodennäköisistä eläinystävyksistä. Jaa tämä tarina piristämään ystäviesikin päivää!