Bhutan onnistui rokottamaan ja steriloimaan 100 % katukoirapopulaatiostaan – ensimmäisenä maailmassa

Monissa maissa on valtava määrä katukoiria, mutta sterilointi- ja rokotusohjelmat ovat loistava tapa pitää populaatiot hallinnassa.

Yksi tällainen ohjelma onkin ollut huikea menestys: Bhutanin kuningaskunta on ensimmäisenä onnistunut rokottamaan ja steriloimaan 100 % katukoiristaan, kiitos yhteistyön Humane Society Internationalin kanssa.

Artikkeli jatkuu kuvan jälkeen.

Koira Bhutanissa (Shutterstock)

World Animal Newsin mukaan Bhutanin kuninkaallinen hallitus ilmoitti saavutuksesta National Dog Population Management and Rabies Control Projectin päätösjuhlissa.

Pääministeri Tshering antoi Humane Society Internationalille plakin ja kiitti heitä ”johdonmukaisesta ja horjumattomasta tuesta” ohjelmalle, joka on jatkunut yli vuosikymmenen ajan.

Kestämätön tilanne

Etelä-Aasiassa sijaitseva Bhutan, jonka väkiluku on 727 145, on pitkään yrittänyt ratkaista katukoiraongelmaa. Paikalliset ovat suvainneet ja huolehtineet kodittomista koirista perinteisesti, mutta puremat, raivotaudin pelko ja jatkuvat pentueet tekivät tilanteesta kestämättömän.

Etsiessään inhimillistä ratkaisua kriisiin he päätyivät vuonna 2009 alkaneeseen yhteistyöhön Humane Society Internationalin kanssa.

Artikkeli jatkuu kuvan jälkeen.

Kulkukoirat Thimphussa, Bhutanissa, 2017 (JordiStock / Shutterstock.com)

– Kuten monet kehitysmaat, Bhutan on kohdannut ongelman, kuinka käsitellä valtavaa määrää kaduilla liikkuvia koiria, järjestö kirjoitti vuonna 2011.

– Lopulta turistien kielteiset reaktiot katukoirien läsnäoloon ja jatkuvaan öiseen haukkumiseen saivat RGOB:n hallinnon ryhtymään toimiin.

HSI käynnisti massiivisen ”pyydystä-steriloi-rokota-vapauta” -ohjelman maassa ja steriloi 2 800 koiraa neljän ensimmäisen kuukauden aikana. Humane Societyn presidentin ja toimitusjohtajan Kitty Blockin mukaan Bhutanissa 153 000 koiraa on rokotettu ja steriloitu ohjelman aikana ja yli 31 000 lemmikkiä on mikrosirutettu.

Kun ohjelma kasvoi vähitellen viimeisten 14 vuoden aikana, yhteisöt toivottivat HSI:n tervetulleeksi ja saivat hallituksen tuen ja 14 vuoden yhteistyön jälkeen HSI:n kanssa Bhutanin kuninkaallinen hallitus johtaa nyt ohjelmaa itsenäisesti.

– Tämä on ollut pitkä matka jatkuvan oppimisen ja sopeutumisen ohella, mutta hallitus on alusta alkaen ollut sitoutunut, mikä on mahdollistanut ohjelman jatkuvan parantamisen. Onnittelemme Bhutania tästä poikkeuksellisesta koiraystävällisestä menestyksestä, joka tuo valtavasti hyötyä myös paikallisille yhteisöille.

Monissa Aasian maissa on edelleen valtavia katukoirapopulaatioita. Bhutanin saavuttaessa lähes täydellisen rokotus- ja sterilointiasteen, Humane Society International toivoo, että ohjelma on malli muille maille.

Onnittelut Bhutanin kuningaskunnalle ja Humane Society Internationalille hienosta saavutuksesta!

Jaa tämä upea uutinen, jos rakastat koiria!