Epäilykset heräsivät – maailman vanhin koira Bobi menetti Guinnesin ennätyksen

Maailman vanhimman koiran ennätys jouduttiin poistamaan Bobi-koiralta.

guinnesin ennätys
Kuva: Shutterstock

Uutisoimme viime vuonna maailman vanhimmasta koirasta, Bobista.

Bobi oli Portugalissa asustava alentejonkoira.

Omistajansa mukaan koira eli kunnioitettavat 31 vuotta. Tämä uutinen levisi ympäri maailmaa, ja koiravanhus pääsi myös Guinnessin ennätystenkirjaan maailman vanhimpana koirana.

Hiljattain Guinnessin ennätystenkirja ilmoitti kuitenkin tutkivansa Bobin syntymäajan todellisuutta, ja ennätystitteli otettiin väliaikaisesti pois. Nyt, pitkän ja perusteellisen tutkinnan jälkeen, saamme lopullisen päätöksen.

– Meillä ei ole ratkaisevia todisteita, jotka voisivat vahvistaa Bobin oikean syntymäajan. Ilman tätä olennaista tietoa emme voi enää pitää Bobia maailman vanhimpana koirana, lautakunta ilmoitti NPR:lle.

Aiemmin uskottiin, että Bobi olisi ollut 30 vuotta ja 268 päivää vanha, kun se sai maailmanennätystittelin noin vuosi sitten.

Epäilykset kuitenkin heräsivät, kun tutkijat alkoivat kyseenalaistaa tietojen paikkansapitävyyttä. Bobi menehtyi lokakuussa 2023, mutta sen rotu, puhdasrotuinen Rafeiro do Alentejo, elää keskimäärin vain 12-14 vuotiaaksi.

Jotkut tarkkasilmäiset huomasivat valokuvissa muutoksia Bobin tassuissa: ne olivat valkoiset nuoremmissa kuvissa ja ruskeat vanhemmissa.

Tämä herätti epäilyksiä siitä, oliko kyseessä todella Bobi vai joku toinen koira. Tiimi yritti selvittää tätä, mutta valitettavasti he eivät saaneet tarpeeksi todisteita palauttaakseen ennätystittelin Bobille.

Vaikka tulos on pettymys, se osoittaa Guinnessin ennätystenkirjan tinkimättömän tarkkuuden ja pyrkimyksen pitää ennätystieto mahdollisimman luotettavana.