Koira havaitsi vauvan hengityksen pysähtyneen yöllä – herätti vanhemmat ja pelasti tytön hengen

Koiran ottaminen omaan elämään on monellakin tapaa siunaus ja ilonaihe: ne eivät ole ainoastaan rakastavia ja uskollisia kumppaneita, vaan voivat parhaimmassa tapauksessa myös pelastaa henkesi.

Olemme kuulleet ja kertoneet lukemattomista tapauksista, joissa koirat ovat suojelleet omistajiaan tai varoittaneet heitä vaarasta. Nyt eräs nainen kutsuu koiraansa sankariksi sen ansiosta, että tämä pelasti heidän vauvansa hengen.

Bostonissa Yhdysvalloissa asuva Kelly Andrew on Henry nimisen bostoninterrierin omistaja. Hiljattain Kelly huomasi koiransa alkaneen käyttäytyä oudosti keskellä yötä, kun tämä tunkeutui jatkuvasti lastenhuoneeseen herättämään Kellyn vauvaa.

Twitter/@KayAyDrew

Kelly kertoi kyllästyneensä koiran ärsyttävään toimintaan hyvin nopeasti siksi, että vauva oli ollut hiljattain kipeänä ja nukkui viimein rauhallisesti.

Mentyään torumaan koiraa ja hakemaan sitä pois lapsensa huoneesta, hän teki kuitenkin pelottavan havainnon.

Heidän vauvansa ei hengittänyt.

Pelasti pienen tytön hengen

Perheen pieni tyttö kiidätettiin välittömästi sairaalaan ja samassa Kelly ymmärsi jotain hyvin erityistä. Henry-koira ei ollut häiriköinyt heidän vauvaansa, vaan yritti pelastaa tämän hengen.

Koira oli jotenkin vaistonnut tilanteen olevan vaarallinen ja pitämällä vauvan hereillä, hän onnistui hälyttämään vanhemmat paikalle ja pelastamaan tytön hengen. Kiitos Henryn sankariteon tyttö saatiin hoitoon ajoissa.

– En edes uskalla ajatella, mitä olisi tapahtunut, jos Henry ei olisi herättänyt häntä, Kelly kirjoittaa Twitterissä.

– Me emme ansaitse koiria.

Twitter/@KayAyDrew

Vauva vietti tuon jälkeen koko yön sairaalahoidossa, mutta voi nyt perheenäidin mukaan ”paljon paremmin”.

Kellyn mukaan sankarikoira Henry pärjäsi myös hienosti tilanteen jälkeen yksin kotona ”vaikka se pelkääkin pimeää”.

Twitter/@KayAyDrew

Kirjoituksessaan äiti halusi myös kiittää Connecticutin lastensairaalan ensiapuosaston hoitajia, jotka olivat ”kirjaimellisesti sankareita” pelastaessaan heidän pienen tyttärensä.

Nousi sensaatioksi internetissä

Henry-koira oli kuitenkin se, joka sai kaiken huomion osakseen äidin jakaman Twitter-viestin lähdettyä leviämään ympäri maailman. Ihmiset ylistivät koiran toimintaa ja monet myös jakoivat omia samankaltaisia kokemuksiaan, jotka todistivat, kuinka suuria sankareita koirat oikeasti voivat olla.

– Me emme pitkään tajunneet, miksi palvelukoirani meni jatkuvasti öisin vanhempieni huoneeseen haistelemaan isäni kasvoja ja tönimään tätä, eräs nainen kirjoittaa.

– He vain työnsivät koiran pois sängystä, mutta se palasi joka kerta takaisin. Tuo kaikki kuitenkin loppui heti, kun isäni sai sydämentahdistimen.

Myös toinen käyttäjä kertoo vastaavasta kokemuksesta:

– Olen kroonisesti sairas. Olen mennyt sairaalaan useita kertoja siksi, että yksi koiristani on alkanut nuuskia ja kiinnittää johonkin kehonosaani tavallista enemmän huomiota saaden minut huolestumaan. Koirat ovat sankareita!

Olemme todella onnellisia siitä, että tämä pieni tyttö voi nyt hyvin tuon sankarillisen koiran ansiosta. Todella hienoa työtä Henry!

Jaa tätä, jos sinäkin olet sitä mieltä, että koirat ovat parhaita!