Koiranpentu kuoli 30 minuutissa – omistaja haluaa varoittaa nyt kaikkia lemmikinomistajia piilevästä vaarasta

Jokainen lemmikinomistaja tietää, että maailmassa on paljon piilossa olevia vaaroja. Kun vähiten sitä odotat, koirasi voi niellä jotain vaarallista, ja tilanne voi muuttua hyvinkin nopeasti vakavaksi.

Siksi on tärkeää pitää lemmikit aina valvonnassa.

Varoitus! Juttu voi järkyttää herkimpiä.

Nyt David O’Connor haluaa varoittaa kaikkia koiranomistajia piilotetusta myrkystä, joka tappoi hänen rakkaan koiranpentunsa Bellin.

Liikemies David O’Connorin springerspanielipentu kuoli ollessaan vain 9 kuukauden ikäinen. Kuolinsyynä oli myrkyllinen aine, joka tappoi koiran vain 30 minuutissa.

Pentu kuoli myrkytykseen

Skotlannissa asuva David oli ollut Bellin kanssa kävelyllä. Tuttuun tapaansa he kävelivät joen vartta pitkin. Pienelle pennulle vesi oli erityisen jännittävää – mutta valitettavasti myös hengenvaarallinen.

Bell nieli nimittäin sinilevää. Yhdeksän kuukauden ikäinen pentu kuoli vain 30 minuutissa.

Myös esimerkiksi Oma eläinklinikka -sivustolla muistutetaan, että koirat ja kissat on pidettävä poissa sinilevän lähettyviltä.

– Vakava sinilevämyrkytys vaatii aina sairaalahoitoa. Koira kannattaa myös pestä, jos epäilee sen uineen sinileväpitoisessa vesistössä, sivulla lukee.

David haluaa varoittaa muita

Davidilla on nyt tärkeä vetoomus kaikille koiranomistajille.

– Varoitus kaikille koiranomistajille. Menetimme koiranpentumme tänään, kun se söi sinilevää Canon-joella. Vesi aiheutti vaaran, josta emme valitettavasti tienneet. Kaikkien koiranomistajien tulee olla tietoisia tästä. Se on suuri tragedia Bellille ja perheellemme, David kirjoittaa Facebookissa.

– Kävimme tavallisella kävelyllä koirien kanssa joen varrella. Eilen tultuamme kotiin, huomasimme pennun olevan sairas. Veimme sen samantien eläinlääkäriin, mutta mitään ei voitu tehdä. Aikaa kului kaiken kaikkiaan 30 minuuttia.

Eläinlääkärin neuvoja

Eläinlääkäri Ylva Tryggerin neuvo kaikille koiranomistajille on tuoda koiralle raikasta vettä onnettomuuden sattuessa.

– Hyvä vinkki on pitää raikasta vettä aina mukana ja varmistaa, ettei koira juo järvivettä. Älä myöskään anna koiran syödä merilevää tai uida sameassa vedessä, sanoo eläinlääkäri  Ylva Trygger 24blekingille.

Sinilevä on Suomessakin hyvin tunnettu ilmiö, joten on tärkeää, että sen vaarallisuudesta lemmikeille puhutaan. Jaa tämä artikkeli varoittaaksesi myös ystäviäsi!