Eläintarha toivotti tervetulleeksi äärimmäisen uhanalaisen amurinleopardin pennut – katso video!

Eläintarhassa on aina hieno päivä, kun uusi eläimenvauva syntyy, varsinkin kun uusi tulokas on uhanalaista lajia. Jokainen uusi syntymä on askel kohti sukupuuttoon kuolevan lajin pysyvyyttä.

Niabin eläintarha Coal Valleyssa Illinoisissa ilmoitti maanantaina 7. maaliskuuta, että heille oli syntynyt kaksi amurinleopardin pentua – yksi uros ja yksi naaras.

Niabi Zoo announces rare captive birth of Endangered CatsCOAL VALLEY, Ill. (March 7th, 2022) Niabi Zoo is pleased and…

Posted by Niabi Zoo on Tuesday, March 8, 2022

Eläintarhan lehdistötiedotteen mukaan kyseessä ei ole mikään pikkujuttu, sillä laji on todella harvinainen. Luonnossa on jäljellä alle 100 yksilöä, mikä tekee niistä maailman kriittisimmin uhanalaisen ison kissaeläimen.

Eläintarhoissakaan amurinleopardit eivät synnytä usein – nämä ovat tämän vuoden ensimmäiset pennut ja viime vuonnakin pentuja syntyi vain seitsemän.

Cat-tastic Saturday!! Coy, snarly and just plain handsome…that is Mr. Jilin, Amur Leopard Images courtesy of Jess LP

Posted by Niabi Zoo on Saturday, February 19, 2022

**NEW ANIMAL FAMILY MEMBER ALERT** We are so excited and honored to share that we have welcomed a new lady Amur Leopard…

Posted by Niabi Zoo on Wednesday, June 16, 2021

Tarkkaa työtä

Pennut syntyivät Iona-emolle ja Jilin-isä pariutuivat pitkän suunnittelutyön seurauksena, jota koronapandemia viivästytti.

Leopardit yhdistettiin pariksi Ionan saavuttua Niabin eläintarhaan ja nämä olivat niiden ensimmäiset pentunsa. Eläintarhasta kerrotaan, että Jilin on ”ylpeä ensikertalainen isä”, mutta toistaiseksi se antaa kumppaninsa hoitaa suurimman osan lastenhoidosta.

Niabi Zoo Amur Leopard, Jilin running up to platform and territory marking

Proud Dad Alert! Jilin, Amur Leopard is a first time dad. He will spend time as a bachelor for a bit while Iona tends to the new cubs. He never lets a day go by without territory marking. Video courtesy of Dr. Demelza

Posted by Niabi Zoo on Monday, March 7, 2022

– Se viettää vielä jonkin aikaa poikamiehenä, kun Iona hoitaa uusia pentuja, Niabi Zoo kertoo Facebook-sivuillaa.

– Se ei anna päivänkään kulua ilman aluemerkkailuja.

Lepää rauhassa

Valitettavasti uutiset eivät olleet pelkästään positiivisia – leopardit synnyttivät kolmannenkin pennun, joka ikävä kyllä kuoli pari päivää myöhemmin.

Kaikeksi onneksi selvinneet pennut kehittyvät hyvin äitinsä hoivassa ja ovat täynnä energiaa.

– Iona on poikkeuksellinen äiti ja se on ollut valppaana pentujensa kanssa. Tiimimme on ylpeä saadessaan tukea tätä upeaa lajia! eläintarha iloitsee.

Niabi Zoo announces rare captive birth of Endangered CatsCOAL VALLEY, Ill. (March 7th, 2022) Niabi Zoo is pleased and…

Posted by Niabi Zoo on Tuesday, March 8, 2022

– Olemme ylpeitä ja innoissamme, että olemme voineet osallistua näin tärkeään suojeluohjelmaan näin äärimmäisen uhanalaisen lajin osalta, eläintarhan johtaja Lee Jackson sanoi lehdistötiedotteessa.

Kuinka ihania leopardinpentuja!

Jaa tämä upea uutinen!