Eläintarhavierailijat todistivat jotain uskomatonta – uhanalainen kirahvi synnytti poikasen

Uhanalainen kirahvi synnytti terveen ja reippaan poikasen Yhdysvalloissa.

Kirahvit ovat yksi maailman ainutlaatuisimmista ja kauneimmista eläimistä. Ne ovat pitkiä ja majesteettisia eläimiä – ja sellaisia ne ovat olleet aikojen alusta saakka.

Kirahvit synnyttävät epätavallisen suuria vastasyntyneitä: uudet tulokkaat voivat olla yli 180 senttimetriä pitkiä ja ne ovat eläinkunnan kolmanneksi suurimpia vastasyntyneitä. Ne ottavat ensimmäiset huojuvat askeleensa heti syntymän jälkeen.

Shutterstock

Kirahvin syntymän näkeminen on todella ainutlaatuinen ja upea kokemus – ja äskettäin yhden eläintarhan vierailijat saivat kokea sen läheltä, kun kirahviemo alkoi synnyttämään.

Virginian eläintarhan lehdistötiedotteen mukaan Norfolkissa Masai-kirahvin poikanen syntyi 9. syyskuuta Imaran-emolle.

Vastasyntynyt naaraspuolinen kirahvi on saanut nimekseen Tisa, swahilin kielen sana ”yhdeksän”, koska hän syntyi 9.9. ja koska se on hänen äitinsä yhdeksäs lapsi.

Eläintarhan henkilökunta tiesi Imaran olevan raskaana ja sen raskautta oli seurattu tarkoin.

He sanoivat poikasen syntymisen olleen ainutlaatuista, sillä se oli tapahtunut aamupäivällä, tarhan ollessa auki. Jotkut onnelliset kävijät pääsivät todistamaan tätä ihmettä.

Kirahvin syntymät ovat ainutlaatuisia monella tapaa. Kirahveilla on 14 kuukauden tiineysjakso, joten poikaset ovat jo niin sanotusti ”valmiina lähtöön” heti synnyttyään.

Kirahvinpoikaset voivat olla yli 180 senttimetriä pitkiä, ja ne voivat alkaa kävellä jo tunnin sisällä syntymästä.

Kirahveilla on eläinkunnan kolmanneksi suurimmat vastasyntyneet. Vain sinivalailla ja elefanteilla on isommat poikaset. Kirahvit voivat painavat jopa 75 kilogrammaa syntyessään.

Shutterstock

”Terve ja täynnä persoonallisuutta”

Eläintarhan mukaan tämä vastasyntynyt painoi 55 kiloa kiloa ja oli jo 180 senttimetriä pitkä. Eläintarhan eläinlääkärit suorittivat tutkimuksen ja sanoivat, että vastasyntynyt oli ”terve ja täynnä persoonallisuutta”.

– Hän näyttää vahvalta ja oppii jo juoksemaan! Eläintarha kirjoitti.

Se on yhdeksäs poikanen Imaralle ja viidestoista sen isälle Billylle. Vanhemmat astutettiin eläintarhojen ja akvaarioiden liiton Masai-kirahvien lajien selviytymissuunnitelman suosituksen perusteella.

Virginian eläintarha

Tämä on tärkeää, koska Masai-kirahvia pidetään uhanalaisena lajina. National Geographicin mukaan Masai-kirahveja on jäljellä arviolta 35 000, ja niiden populaatio on pudonnut 50 prosenttia viimeisen kolmen vuosikymmenen aikana pääasiassa salametsästyksen ja elinympäristöjen häviämisen vuoksi.

Koska Masai-kirahvi on vaarassa, Virginian eläintarha kertoi vastasyntyneen saapumisen olleen ”erityisen tärkeäksi”.

Saapuminen kasvattaa eläintarhan kirahvikannan viiteen: Imaran, Billyn ja Tisan ohella heillä on myös naaraskirahvi nimeltä Noelle ja sen poikanen Mchanga, joka saapui joulukuussa.

Kirahvit ovat niin kauniita, syntymästään asti. Koska Masai-kirahvi on uhanalainen, jokainen uusi syntymä on ratkaisevan tärkeää, joten tämä on upea uutinen lajin selviytymisen kannalta.

Jaa tämä artikkeli jakaaksesi ilouutista myös muille!