Suomalaisten rakastama Norppalive on taas täällä – mukana myös Pullervo

Saimaan Norppalive on jälleen alkanut, tuoden mukanaan palan ainutlaatuista suomalaista luontoa suoraan ruutujemme ääreen.

saimaannorppa
Saimaannorppa on vain Suomessa esiintyvä, uhanalainen laji. Kuva: All Over Press

WWF:n aloittama lähetyssarja avaa ikkunan saimaannorppien maailmaan, tarkemmin sanottuna niiden karvanvaihdon seuraamiseen.

– Leppoisalta näyttävä makoilu voi olla saimaannorpille stressaavaa, sillä ne nousevat luontaisesta elinympäristöstään maalle. Siksi norppia ei saa lähestyä, vaan paras tapa katsella niitä lähietäisyydeltä on Norppaliven kautta, kertoo WWF:n kehityspäällikkö Justus Hyvärinen tiedotteessa.

Lue myös: Karhuemo pulahti pentuineen uima-altaaseen – pariskunnan takapihalla käsittämätön näky

Norppalivessä päästäänkin todistamaan norppien elämää turvallisesti ja lähietäisyydeltä.

Norppalivessä on jo nähty monien suosikkinorppa, Pullervo, joka on tämän vuoden päähenkilöksi tituleerattu.

Pullervo onkin valloittanut katsojien sydämet olemuksellaan ja ilmeillään. Norppalive tarjoaa upean mahdollisuuden seurata näitä uhanalaisia eläimiä läheltä, ilman että häiritsee niiden rauhaa.

Norppalivessä ei seurata pelkästään norppien touhuja, vaan tarjolla on myös muita jännittäviä luontohavaintoja. Tänä vuonna kamerat seuraavat myös sääksen ja itämerennorpan elämää. Klikkaa siis itsesi mukaan seuraamaan Norppaliven tapahtumia ja tutustumaan saimaannorppien jännittävään maailmaan.

Voit katsoa Norppaliveä tästä.