Maailman vanhin kissa eli liki 40-vuotiaiksi – pitkän iän salaisuus piillee hedonistisessa ruokavaliossa

Lemmikkikissat elävät yleensä noin 20-vuotiaiksi. Teksassa elää kuitenkin mies, jonka useat lemmikkikissat ovat eläneet pitkälle yli 30-vuotiaiksi.

Mikä niiden pitkän iän salaisuus on?

Yhdysvalloissa majaileva Samm-kissa on saavuttanut kunnioitettavan 26-vuoden iän ja saattaa siis hyvinkin olla maailman vanhin elossa oleva lemmikkikissa.

Sammin omistaja Charly Briggs on toimittanut Guinnessin ennätystenkirjalle ennätyksen vahvistamiseksi vaadittavat todisteet.

Vanhimmaksi koskaan todistettavasti elänyt kissa on kuitenkin Teksasissa hämmästyttävät 38 vuotta, eli lähes kaksinkertaiset tavallisen kotikissan, elänyt Creme Puff.

Kuvituskuva. Kuva: Hamilton the Hipster Cat

Kissamies Jake Perry

Creme Puffin omistaja oli tuiki tavallinen putkimies nimeltä Jake Perry. Perryllä on vaimo, lapsia ja lähes yliluonnollinen yhteys kissoihin. Creme Puff ei nimittäin suinkaan ollut ainoa kissa, joka miehen huomassa oli saavuttanut yliluonnollisen korkean iän – muun muassa sfinksin ja devon rexin sekoitus Gradpa Rex pääsi myös häkellyttävään 34 vuoden ikään.

Perryä onkin haastateltu ja hänen suhdettaan kissoihin jopa tutkittu useaan otteeseen. Tämän datan perusteella voidaan todeta, että Perryn salaisuus saattaa olla rakkaus ja omistautuminen.

Kuvituskuva. Kuva: Shutterstock

Kalkkunapekonia, parsakaalia, kahvia ja punaviiniä

Ensimmäine huomionarvoinen seikka Perryn kissojen oloissa on niiden ruokavalio.

Atlas Obscuran tekemän haastattelun perusteella tiedämme, että tavallisen kuivaruoan lisäksi kissat Perryjen huushollissa nauttivat päivittäisen aamiaisen, johon kuuluu kalkkunapekonia, kananmunia, parsakaalia ja kahvia kermalla. Joka toinen päivä kissat saavat pienen pipetillisen punaviiniä – ”jotta niiden valtimot eivät tukkeudu”.

Toinen tärkeä seikka ovat virkkeet ja huomio. Perry on muuntanut autotallinsa kissojen leikkihuoneeksi jossa pyörii jatkuvalla syötöllä luontodokumentteja valkokankaalta. Mies myös muistaa kaikkien kissojensa syntymäpäivät ja on ylipäätään hyvin omistautunut rakkaille nelijalkaisille ystävilleen.

Pitäiskö alkaa tarjoilla viiniä omalle kissalle?

Bruce Hardesty oli toiminut Perryn luottoeläinlääkärinä 15 vuotta vuonna 2015 tehdtyyn haastatteluun.

Hänen mukaansa ainakin kuusi Perryn kissaa olivat eläneet yli 30-vuotiaiksi.

Hänellä ei ole selkeää vastausta kissojen pitkään ikään, mutta yksi teoria mieheltä löytyy.

– Munuaiset ovat yksi kissojen kehon heikompia systeemejä. Jos niille tarjoaa hiukan diureettia, esimerkiksi kahvia, ehkä se auttaa?

Yleisesti ottaen kahvia pidetään kissoille suurissa määrissä myrkyllisenä eikä muitakaan ”ihmisten ruokia” suositella osaksi kissojen ruokavaliota.

On siis hyvin vaikeaa tietää, mikä tosiasiassa on syy siihen, että Perryn pitämät kissat elävät niin pitkät elämät, eikä hänen luotsaamansa ruokavaliotakaan suositella.

Ehkä jotkin asiat jäävät ikuisiksi mysteereiksi.

Katso alta video 26-vuotiaasta Samm-kissasta.

Aikamoista! Kuinka vanha on vanhin tapaamasi kissa?