Tanskalaismies kuoli kissan purtua sormesta – perhe jakoi nyt vakavan varoituksen

Mies kuoli Tanskassa kissan pureman aiheuttaneeseen infektioon.

kissan purema
Eläimen puremasta pitää aina hakeutua lääkäriin. Kuvan kissa ei liity tapaukseen. Kuva: Shutterstock

Kissa puri Tanskan Videbækista kotoisin ollutta miestä sormeen. Se maksoi 33-vuotiaalle miehelle tämän hengen, kirjoittaa Expressen.

– Kukaan ei aavistanut, että tässä kävisi näin pahasti, sanoi miehen entinen vaimo tanskalaiselle TV2:lle.

Elokuussa 2018 mies oli saanut eläinsuojasta kissan hoitaakseen.

Kun mies sitten yritti siirtää kissaa, se puri häntä etusormeen. Vain muutamassa tunnissa miehen käden kerrotaan turvonneen kaksinkertaiseksi.

Hänet vietiin sairaalaan, missä hänen todettiin saaneen vakavan infektion pureman seurauksena. Miehen äiti kertoi medialle kissan purreen poikaansa suoraan verisuoneen.

Kuukauden sisällä miehelle tehtiin peräti 15 erilaista leikkausoperaatiota, sillä hänen kehossaan levisi lihansyöjäbakteeri.

– Tämänkaltaisille harvinaisille infektioille on ominaista laaja kudostuho, joka voi levitä nopeasti. Sitten se muuttuu dramaattiseksi, sanoi ylilääkäri Lars Skov Dalgaard ruotsalaismedian mukaan.

Sormen amputointi ei auttanut

Miehen etusormi amputoitiin neljä kuukautta leikkausten jälkeen, sillä se ei edelleenkään toiminut normaalisti. Amputoinnista huolimatta miehen terveydentila heikkeni.

– Hän oli erittäin heikossa kunnossa. Hänen vastustuskykynsä oli heikentynyt. Oli keuhkokuume, kihti ja diabetes, pojan äiti luetteli.

Kaksi kuukautta sitten mies lopulta kuoli pureman aiheuttamiin komplikaatioihin. Sen vuoksi perhe haluaa varoittaa muita siinä toivossa, että ihmiset suhtautuisivat vakavasti, mikäli joutuvat eläimen puremaksi.

– Menkää lääkäriin, se on tärkeää. Älkää ottako riskiä, vaan menkää sinne välittömästi, entinen vaimo sanoi.

Todella tärkeä muistutus. Oletko sinä tiennyt, että eläimen puremasta kuuluu mennä AINA lääkäriin?

Jaa tämä myös ystävillesi varoittaaksesi heitä, ja jakaaksesi tätä tärkeää viestiä.