Ukrainalainen kissakahvila kieltäytyi sulkemasta oviaan ja hylkäämästä 20 kissaansa sodasta huolimatta

Maailma seuraa edelleen järkyttyneenä ja surullisena, kuinka Putinin joukot hyökkäävät Ukrainaan. Tuskan keskeltä kuitenkin nousee myös tarinoita ukrainalaisten rohkeudesta ja sankarillisuudesta.

Joskus tarinat rohkeudesta tulevat mitä odottamattomimmista paikoista – kuten ”kissakahvilasta”, jonka omistajat ovat kieltäytyneet sulkemasta oviaan hyökkäyksestä huolimatta ja kieltäytyneet jättämästä kissojaan.

Навіть коли Ти поспішаєш і не маєш часу посидіти в кафе – завжди є можливість взяти свій улюблений напій з собою, а поки…

Posted by Cat Cafe on Wednesday, June 23, 2021

Lvivissä sijaitsevan Cat Cafen omistaa ja ylläpitää Serhii Oliinyk, joka johtaa kahvilaa pienen kaveriporukan kanssa. Kahvilassa majailee 20 kissaa, joiden kanssa asiakkaat saavat seurustella kahvikupposen äärellä.

Затишну атмосферу в CAT CAFE створять для вас і кішечки, і персонал😻І пам'ятайте: Котики = Хороший Настрій =…

Posted by Cat Cafe on Friday, September 25, 2020

Cat Cafe on ollut yksi niitä yrityksistä, jotka ovat kieltäytyneet sulkemasta oviaan vaikka heidän kaupunkiaan on ravistellut Venäjän joukkojen lisääntyvä hyökkäys ja monet Ukrainan kansalaiset ovat joutuneet pakenemaan.

He ovat edelleen avoimia liiketoiminnalle ja kieltäytyvät jättämästä maataan – ja rakkaita kissojaan – taakse.

– Tänä vaikeana ja vaarallisena aikana olemme niitä harvoja, jotka ovat uskaltaneet tehdä töitä, Cat Cafe kirjoittaa Facebook-viestissä.

Toisessa viestissä he kertovat pitävänsä normaaleja aukioloaikoja ja lahjoittavansa 20% tuotoistaan Ukrainan armeijalle.

Вибачте, що так довго не викладали пост, а також, що не встигаємо відписати кожному з вас особисто, в нас немає наразі…

Posted by Cat Cafe on Monday, February 28, 2022

Symbolinen vastarinta

Sodan aikana tarinat ihmisistä, jotka jatkavat toimintaansa normaalisti ja kieltäytyvät evakuoimasta ovat inspiroivia. Se on symbolinen tapa puolustaa elämäänsä ja maataan.

Cat Cafen auki pitämiselle on kuitenkin myös toinen syy: henkilökunta haluaa suojella rakkaita kissojaan. 20 kissan evakuointi rajan yli voisi olla haaste, ja kissoille, jotka ovat asuneet kahvilassa pennuista asti, se on ainoa elämä, jonka ne ovat koskaan tunteneet.

Якщо вас трішки засмучує дощ – зробіть його частиною затишної атмосфери прекрасного вечора у Cat Cafe!Огорніть себе п'…

Posted by Cat Cafe on Thursday, May 16, 2019

– Ne ovat kuin perhe, Oliinyk sanoo The Dodolle ja jatkaa:

– Päätimme, ettemme koskaan jätä maatamme, että tämä oli ainoa paikka, jossa voimme nähdä itsemme tulevaisuudessa.

Hätätilanteessa henkilökunnalla ja kissoilla on kellari, johon he voivat mennä, Oliinyk kertoo, ja vaikka heillä luonnollisesti on ollut vähemmän asiakkaita, on kävijöitä kuitenkin käynyt hakemassa lämpöä ja positiivisia tunteita.

Cat Cafesta onkin tullut toivon ja positiivisuuden majakka ukrainalaisille. CNN:n Erin Burnett vieraili kahvilassa ja kertoi nähneensä perheen, joka oli evakuoimassa maata, mutta vaikutti olevansa ilahtunut juoksupyörässä kävelevästä kissasta kahvilan ikkunassa.

– Et voi katsoa sitä hymyilemättä, Burnett sanoo.

– Tänään jokainen ihminen tässä maassa tarvitsee hymyn lahjan.

”Kissamme ovat rohkeita”

Cat Cafen tarina on inspiroinut ihmisiä ympäri maailman, ja kavila onkin saanut paljon lahjoituksia, jotka he ovat puolestaan ​​lahjoittaneet Ukrainan armeijan auttamiseksi.

– Jokainen teistä ei pelkästään ostanut kissojen ruokaa ja tukenut rauhaa, vaan osoititte myös kansojen yhtenäisyyden taistelussa hyökkääjää vastaan! Cat Cafe kirjoittaa Facebookissa.

– Rukoilemme sotilaidemme puolesta!

Дуже дякуємо всім вам за підтримку, ми чітко відчуваємо її, нам поступила чимала кількість пропозицій з бажанням…

Posted by Cat Cafe on Saturday, February 26, 2022

Kiitos, että huolehditte näistä kissoista kaikesta huolimatta! Toivomme, että kissakahvilan omistajat ja heidän kissaystävänsä pysyvät turvassa ja rukoilemme rauhaa.

Jaa tämä inspiroiva uutinen!