Haluaako koira sänkyyn nukkumaan? 7 syytä, miksi se kannattaa päästää

On useita syitä, miksi koiria kutsutaan ihmisen parhaaksi ystäväksi. Ne ovat uskollisia, seurallisia ja mukavia.

Jotkut ottavat iloisesti vastaan ​​kosteita suudelmia koiraltaan, kun taas toiset kieltävät niitä pusuttelemasta. Myös koiran päästäminen sänkyyn jakaa mielipiteet.

Voit rakastaa koiraasi haluamatta sitä sänkyysi. Etenkin jos oma nelijalkainen ystävä on suurikokoinen tai niitä on useampi, voi tila käydsä ahtaaksi. Seuraavan kerran kun nelijalkainen ystäväsi seisoo sängyn vieressä loistavin silmin, kokeile kuitenkin antaa periksi.

Mayo Clinicin julkaisema tutkimus vahvistaa, että koiran kanssa nukkumisella on lukuisia terveysvaikutuksia.

Arizonan Scottsdalen klinikan unilääketieteen keskuksen 150 osallistujan vertailu osoitti selkeitä hyötyjä.

56 prosenttia osallistujista ilmoitti jakavansa sängyn tai makuuhuoneen koiran tai kissan kanssa. 41 prosenttia näistä ihmisistä katsoi, että eläimet saivat heidät nukkumaan paremmin yöllä.

Kuvituskuva: Shutterstock

Tästä syystä koira kannattaa päästää sänkyyn

Selitys tälle oli, että eläimet saivat osallistujat nukkumaan levollisemmin ja syvemmin, koska rakkaat seuraeläimet antoivat heille turvallisuuden tunteen.

1: Turvallisuuden tunne

Tieto siitä ,että joku on vierellä tuo useimmille meistä turvallisuuden tunteen. Sen lisäksi, että monet koirat voivat suojella sinua fyysisesti, on myös tutkimuksia, jotka osoittavat, että rentoudut ja nukut paremmin koirasi vieressä.

2: Koira hyötyy siitä

Sen lisäksi, että sinusta tuntuu paremmalta, kun koira on sängyssäsi, koira myös arvostaa sitä. Maailmassa ei ole ketään, jota koirasi rakastaa yhtä paljon kuin sinua, joten halailu sen kanssa sängyssä parantaa myös koiran elämää.

3: Ehkäisee dementiaa

Doktorn.com -sivuston mukaan, tiedetään, että koirilla ja kissoilla on positiivinen terapeuttinen vaikutus. Sen lisäksi niillä on myös myönteinen vaikutus muistihäiriöstä kärsiville. Tätä väitettä tukee myös Dementia Center, joka kirjoittaa, että Alzheimerin tautia ja muita dementiasairauksia sairastavien ihmisten masentuminen vähenee, kun he ovat eläinten lähellä. Monet ihmiset saavat takaisin elämän kipinän koirien kautta.

4: Ehkäisee stressiä

Koirien lähellä oleminen voi johtaa verenpaineen ja kolesterolitason laskuun. Dementiakeskuksen mukaan oksitosiinihormonia vapautuu kosketuksesta ja sillä on ahdistusta ehkäisevä ja kipua lievittävä vaikutus. Stressihormoni kortisoli laskee, mikä voi puolestaan johtaa sekä ravintoaineiden imeytymisen paranemiseen ja yleiseen paranemiskykyyn.

5: Lisää mukavuutta

Parhaan ystävän halaus saa useimmat ihmiset paremmalle tuulelle ennen nukkumaanmenoa.

6: Pitää sinut lämpimänä

Nelijalkainen ystäväsi pitää sinut lämpimänä kylminä talvikuukausina.

7: Nuku keskeytyksettä

Turvallisuus ja rentoutuminen kulkevat käsi kädessä hyvän unen kanssa. Tutkijat uskovat, että koiran läsnäolosta saatu turvallisuuden tunne ei ainoastaan ​​helpota nukahtamista, vaan sen avulla myös nukkuu keskeytyksettä.

Kuva: Shutterstock

Jaa tämä artikkeli jotta kaikki koiranomistajat näkevät sen. Olen varma, että monilla ei ollut aavistustakaan kaikista näistä myönteisistä vaikutuksista.