Hylätty takkukasa asui yksin kadulla – katso nyt, mikä kaunotar paljastuu 3 kilon turkin trimmauksen alta

Monet hylätyt eläimet jäävät vaille sitä rakkautta ja hoivaa, jonka ne paitsi tarvitseva myös ansaitsevat.

Erityisesti turkki kärsii eläimillä, joista kukaan ei pidä huolta – se takkuuntuu, likaantuu ja on oivallinen koti loisille.

Artikkeli jatkuu kuvan jälkeen.

Lue myös: Pariskunta löysi koiran pedistä avuttoman pienen karvapallon – tekivät ainoan oikean ratkaisun

Lue myös: Karannut sika pakeni viranomaisia päiväkausia – löytyi lopulta yllättävästä paikasta

16. heinäkuuta South Plains SPCA jakoi viestin ”pahimmasta koiran laiminlyönnistä, jonka olemme koskaan kohdanneet”. Kyseessä oli kuusivuotias koira-rukka, joka oli erittäin huovuttuneen, paksun turkin peitossa ja oli huonossa kunnossa ylipäätään.

– Koiralla on mädäntyneitä kohtia ihossa, sen turkki on paikoittain huovuttunut niin pahasti, että se on kasvanut kiinni ihoon, kynnet ovat 2 tuumaa [5 cm] pitkät, SPCA raportoi.

– On kauheaa, että se luultavasti nähtiin eri paikoissa ja jätettiin huomiotta. En ymmärrä, miten sitä ei olla huomattu vaeltelemassa tuossa kunnossa. En ole koskaan nähnyt mitään sen kaltaista. Järkyttävää.

Artikkeli jatkuu upotuken jälkeen.

We are asking for help with this dog found yesterday. This dog is the worst case of dog neglect we have ever…

Posted by South Plains SPCA on Sunday, July 16, 2023

Sain nimen

South Plainsin SPCA otti eläinraukan hoiviinsa ja antoi sille nimen Matt, huovuttunut turkki kun on englanniksi matted.

Matt ulvoi kivusta joka kerta, kun sen turkkia yritettiin trimmata ja se täytyi lopulta rauhoittaa. He leikkasivat pois turkkiin uponneen kaulapannan ja talutushihnan ja ajelivat pois huikeat kolme kiloa turkkia – viiden vuoden laiminlyönnin tulos.

– Sen turkissa oli tuhansia takiaisia, tikkuja, ruohoa ja jopa kovakuoriaisia. Sen vartalossa on pahoja mustelmia, koska sen turkki oli kireällä iholla, SPCA raportoi. Koira oli lisäksi aneeminen, mutta onni onnettomuudessa oli, että Matt oli säästynyt punkeilta ja muilta loisten aiheuttamilta taudeilta koska sen turkki oli niin paksu, ettei sen ihoon päässyt käsiksi.

Mattilla on vielä pitkä toipuminen edessään, ja se tarvitsee hammashoitoa, kun verikokeet osoittavat sen kunnon kestävän sen.

Mutta jo trimmaus ja huolenpito ovat vaikuttaneet siihen uskomattomalla tavalla.

Artikkeli jatkuu upotuken jälkeen.

Thank You! Thank You! Thank You for all of the donations and positive thoughts for Matt! He is feeling like a brand new…

Posted by South Plains SPCA on Tuesday, July 18, 2023

SPCA kommentoi Peoplelle, että Matt oli ”suloinen poika” ja aivan upean näköinen.

– Se lähti ensimmäiselle kävelylle ilman turkkia luultavasti viiteen vuoteen, Tori Houston, joka tällä hetkellä hoitaa Mattia, kommentoi KLBK:lle ja lisäsi:

– Sen pikku takapuoli heilui edestakaisin, sen häntä heilui ja se oli niin onnellinen.

Mikä hämmästyttävä muutos! On sydäntäsärkevää, että Matt oli elänyt laiminlyötynä niin pitkään ja kärsi järkyttävän turkkivankilan sisälltä – mutta olemme iloisia, että se on vihdoin turvassa, hoidettu ja matkalla uuteen elämään!

Ole hyvä ja jaa tämä uskomaton tarina! ❤️🐾