Pariskunta löysi koiran pedistä avuttoman pienen karvapallon – tekivät ainoan oikean ratkaisun

Kun Inman Valleyssa Australiassa asuva pariskunta huomasi jotain liikkumassa koiransa pedin luona takapihalla, he päättivät tarttua heti toimeen.

Nyt tuo pieni pörröinen otus on viimein päässyt takaisin luontoon, jonne se kuuluukin.

Australian eteläosassa sijaitsevassa Inman Valleyssa asuva pariskunta koki yllättävän hetken, kun he löysivät koiransa pedistä takapihalta kutsumattoman vieraan.

Havaittuaan liikettä koiran pedillä pariskunta päätti välittömästi käydä tutkimassa asiaa tarkemmin, kertoo The Dodo -sivusto.

Käveltyään paikalle ja katseltuaan tarkemmin he tajusivat nopeasti, että tuo pieni ja pörröinen otus oli pussiunikeko, eli burra, joka oli joutunut eroon emostaan.

Tarvitsi apua

Burrat kuuluvat pussieläinten heimoon ja niitä elää lähinnä Australiassa.

Pienet pussieläimet ovat ruskeita tai harmaita ja ovat kooltaan todella pikkuruisia. Pituutta eläimellä on 50-120 milliin ja painoa taas vain 10-50 grammaa.

Nämä pienet nisäkkäät ovat yöeläimiä ja piileksivät tavallisesti päivät puissa olevissa pesäkoloissa lähtien etsimään ruokaa vain yöaikaan. Ne ovat loistavia kiipeilijöitä johtuen hännästään, jonka avulla voivat tarttua oksiin.

Dwarf marsupial sleeper
Kuvan burra ei liity tapaukseen. Kuvituskuva: Shutterstock

Löydettyään pienen viattoman poikasen koiransa pediltä pariskunta päätti heti seuraavana päivänä ottaa yhteyttä paikallisiin viranomaisiin saadakseen apua ja tarkemmat ohjeet siitä, miten heidän pitäisi toimia.

Wildlife Welfare Organization -järjestöstä otettiin yhteyttä paikalliseen riistanhoitaja Gayl Malesiin, joka saapui apuun.

Ei ollut loukkaantunut

Kun Males kuuli tilanteesta hän suuntasi välittömästi pariskunnan kotiin ja kävi noutamassa pienokaisen hoidettavakseen. Jo nopea vilkaisu pieneen burraan paljasti kokeneelle eläintenhoitajalle, että otus voisi hyvinkin selvitä elossa.

– Se ei ollut mitenkään loukkaantunut, joten oli hyvin todennäköistä, että se voitaisiin hoivata kuntoon ja palauttaa sitten takaisin luontoon vapaaksi, hän kertoo The Dodolle.

Artikkeli jatkuu upotuksen jälkeen. Jos upotus ei näy, katso se tästä.

Remember our tiny, orphaned, 2 gram Pygmy Possum that came into care about four weeks ago? Well hats off to Gayl Males…

Posted by Wildlife Welfare Org SA Inc on Thursday, May 11, 2023

Males ruokki pientä poikasta maidonkorvikkeella muutaman viikon ajan, kunnes pieni pussieläin oli kasvanut tarpeeksi kokoa ja oli valmis vapautukseen. Pian sitä odottaisi taas täysin uusi ja tavallinen elämä luonnossa lajitoveriensa keskellä.

Palasi luonnolliseen asuinpaikkaan

Muutaman viikon hoivajakson jälkeen pieni eläin asetettiin pahvilaatikkoon täynnä ruokaa ja pesätarpeita, jonka kanssa se sitten käytiin jättämässä lähistöllä sijaitsevalle metsäalueelle.

Metsä oli burralle oivallinen asuinympäristö ja sen mukana ollut laatikko ruokineen toimi loistavana pesäpaikkana siksi aikaa, kunnes se löytäisi rohkeuden palata luonnolliseen asuinympäristöönsä puiden keskelle.

Burra, pussiunikeko
Kuvan eläin ei liity tapaukseen. Kuvituskuva: Shutterstock

Malesin mukaan oli upeaa nähdä, miten pieni eläin pääsi nopeasti takaisin kiinni vapauteen ja lähti rohkeasti kohti villiä luontoa.

– Juuri tämän takia me teemme työtämme. Hoidamme ja vapautamme eläimiä takaisin luontoon antaaksemme niille uuden mahdollisuuden elämään, jota ne eivät muuten olisi saaneet.