Koiraemo kyllästyi pentujen nahisteluun: reagoi tavalla, johon jokainen vanhempi voi samaistua

Lapsilla on usein tapana nahistella keskenään milloin mistäkin ja tämä pitää paikkansa etenkin sisarusten kohdalla. Tuolloin vanhemman tehtäväksi jää valvoa tilannetta ja käskeä heitä lopettamaan sekä auttaa ratkaisemaan konflikti.

Sama sääntö näyttäisi pätevän myös eläimiin.

Paini, nahistelu ja leikkimielinen ärhentely ovat luonnollinen osa koiranpentujen elämää. Sisarusten kanssa nahistelu on opettavaista ja kehittää koiria tavalla, jota ei muuten oppisi.

Mikäli nahistelu kuitenkin karkaa kädestä, on yleensä emon tehtävä ärähtää ja pitää huoli siitä, että pennut käyttäytyvät.

Pienet pennut nimeltä Lucy ja Milo olivat tottuneet touhuamaan sekä painimaan keskenään päivät pitkät ja niiden emokin oli jo oppinut seuraamaan pienokaistensa touhuja vain huvittuneena vierestä.

Kuva: Youtube

Siinä missä emo seurasi tilannetta vierestä tarkkailijana, niin heidän omistajansa taas pitivät pienokaisten nahinaa niin suloisena, että he päättivät kuvata touhua myös videolle.

Kun toinen pennuista ei kuitenkaan ymmärtänyt lopettaa leikkiä sisaruksensa jo luovutettua, koiraäidiltä paloi pinna.

Kun lapset eivät myöskään totelleet tämän käskyä, se päätti ottaa ohjat omiin käsiinsä.

Käski lopettaa

Nuhtelun saanut pentu ei kuitenkaan sulattanut tilannetta, vaan päätti ärähtää myös takaisin äidilleen – ja tuota se sai katua välittömästi.

Pennut suorastaan sulavat emonsa käsittelyssä ja voi nähdä, miten ne vain tuijottavat häpeissään lattiaa. Kurinpalautuksen jälkeen vielä huvittavampaa on se, että emo kuin kääntyy omistajia kohden sellainen ilme kasvoillaan kuin haluaisi sanoa: ”Olen niin pahoillani, että jouduitte näkemään tämän. Antakaa kun hoidan tilanteen.”

Koko tilanne on hyvin samaistuttava jokaisen vanhemman näkökulmasta, sillä tismalleen samanlaisia sattumuksia tapahtuu myös ihmislasten kanssa. Kenties juuri siksi tämä video onkin noussut niin suureen suosioon.

Sitä on katseltu jo yli 20 miljoonaa kertaa ja kommenttikenttä on täyttynyt ylistyksestä.

– Tapa, jolla pennut istuvat alas kuuntelemaan nuhtelua on jotenkin niin samaistuttava, eräs kommentoi.

– Mukava tietää, että äidit huutamassa lapsilleen on maailmanlaajuinen käsite, jatkaa toinen.

– Voi hyvä luoja. Niin suloista!

Ja kyllä vain, tämä video on jotain, mitä kaikkien pitäisi nähdä: