Upeat kuvat: Vuoden poliisikoira on valittu – tässä on uljas ja hyväsydäminen nelijalkainen konstaapeli

Kennelliitto on valinnut vuoden virkakoirat, ja tänä vuonna ansioituneimpien joukkoon kuuluu poliisikoira Arrack’s Home Yibbe ”Piki”.

poliisikoira
Vuoden poliisikoira 2023 Piki. Kuva: Jukka Pätynen, koirakuvat.fi

Kennelliitto on valinnut vuoden virkakoirat.

Belgianpaimenkoira malinois -rotuinen Piki on kahdeksanvuotias ja työskentelee Lounais-Suomen poliisilaitoksella, Turun pääpoliisiasemalla yhdessä ohjaajansa, vanhemman konstaapeli Jouni Karlssonin kanssa.

Lue myös: Bhutan onnistui rokottamaan ja steriloimaan 100 % katukoirapopulaatiostaan – ensimmäisenä maailmassa

Piki on erikoistunut tehtäviin, kuten jäljestämiseen, henkilöetsintään, esine-etsintään, huumausaineiden etsintään ja voimankäyttöön. Hänen uransa kohokohtiin kuuluu merkittävä pelastustehtävä, kun Piki löysi metsään kadonneen naisen, joka oli ollut siellä vuorokauden ja oli jo pahasti kylmettynyt.

Lounais-Suomen poliisilaitos onnittelee Pikin ja Karlssonin työskentelyä, kuvaillen heidän työskentelyään vähäeleiseksi ja tinkimättömäksi.

Juttu jatkuu upotuksen jälkeen.

Jos upotus ei näy, voit katsoa sen tästä.

Vuoden tullikoiraksi valittiin 8-vuotias labradorinnoutaja Middleriver’s GundexterPepi”, joka työskentelee Tullin Varsinais-Suomen liikkuvassa ryhmässä Turussa ohjaajansa, tullitarkastaja Mika Niemenmaan kanssa. Pepi on koulutettu huumausaineiden etsintään ja on tehnyt ansiokasta työtä niin Turussa kuin Helsinki-Vantaan lentokentällä.

tullikoira
Vuoden tullikoira 2023 Pepi. Kuva: Jukka Pätynen,koirakuvat.fi

Vuoden vankilakoira on 8-vuotias labradorinnoutaja Brufinn Must Be Mind Trick ”Santtu”, joka työskentelee Sukevan vankilassa ohjaajansa, vartija Antte Röntysen kanssa. Santtu on koulutettu etsimään huumausaineita ja ampuma-aseita, jäljittämään sekä löytämään jäljeltä esineitä.

vankilakoira
Vuoden vankilakoira 2023 Santtu. Kuva: Jukka Pätynen, koirakuvat.fi

Vuoden sotakoira on 6-vuotias labradorinnoutaja Hardhunters Heavy Dude ”Cooper”, joka toimii erikoisräjähdekoirana Utin jääkärirykmentissä. Cooper on erikoistunut korkean riskin etsintöihin, IED-räjähteisiin ja taktiseen käyttöön erikoisjoukoissa.

Vuoden sotakoira 2023 Cooper. Kuva: Jukka Pätynen, koirakuvat.fi

Vuoden rajakoiraksi valittiin 8-vuotias saksanpaimenkoira Eviloves Ugo ”Jäbä”, joka työskentelee Kainuun rajavartiostossa Kuusamon rajavartioasemalla ohjaajansa, ylirajavartija Asmo Karppisen kanssa. Jäbä on koulutettu jäljestämiseen, esine-etsintään ja henkilöiden ilmaisuun.

rajakoira
Vuoden rajakoira 2023 Jäbä. Kuva: Jukka Pätynen, koirakuvat.fi