Viidakosta löytyi sukupuuttoon kuolleeksi luultu laji – tutkijat jakoivat hämmästyttävän videon

Tutkijat löysivät jo sukupuuttoon kuolleeksi luullun lintulajin.

Kuva: Shutterstock

Papua-Uusi Guineasta on löydetty jo sukupuuttoon kuolleeksi luultu lintulaji.

Tutkijoiden valtavaksi hämmästykseksi heidän eteensä metsän siimeksessä tepasteli lintu, joka edusti viimeksi 140 vuotta sitten nähtyä fasaanikyyhkyn alalajia.

Tutkijat olivat etsineet fasaanikyyhkyä kuukauden ajan haastatellen paikallisia, viritellen kameroita luontoon ja joutuen jopa vaaratilanteisiin merirosvojen vuoksi.

Lue myös: Mies löysi hylätyn minimunan – nyt se on kuoriutunut ja eläimestä on kasvanut upea kaunotar

Lopulta työ tuotti tulosta. Lintu onnistuttiin kuvaamaan syvällä metsässä Papua-Uusi Guinean pienellä Fergusson-saarella.

– Se oli kuin olisi löytänyt yksisarvisen tai isojalan, tutkija John C. Mittermeier kuvaili ympäristöjärjestö Audubonin tiedotteessa.

Kauan kadoksissa olleen alalajin englanninkielinen nimi on black-naped pheasant-pigeon eli mustaniskainen fasaanikyyhky.

Tutkijat saivat apua saaren alkuperäiskansan edustajilta, jotka olivat kertoneet nähneensä ja kuulleensa linnun metsästysretkillään. Tutkijat onnistuivat kuvaamaan linnun vain päiviä ennen kuin heidän oli määrä poistua saarelta.

Tällaiset tekevät aina niin hyvän mielen! Pidetään huolta maapallostamme, jotta uhanalaisia lajeja ei kuole yhtään enempää sukupuuttoon.