Vuohi ja kukko pelastivat kanan haukan kynsistä – sankarillinen syöksyi tallentui videolle

Olemme monesti nähneet eläinten tekevän mitä uskomattomampia asioita sekä urotekoja silloin, kun tilanne on sitä vaatinut.

Eikä kyse ole todellakaan aina vain koirista ja kissoista, jotka saavat kantaa tuota sankarin viittaa. Joskus sankaruutta voi löytyä myös paikoista sekä olioista, joilta sitä vähiten odottaisi – kuten näiden kahden maatilan eläimen teot osoittivat heidän pelastaessaan ystävänsä hyökkäyksen kynsistä.

Dramaattinen tilanne tallentui valvontakameran videolle Hollannissa syyskuun alussa. Dogtooth Media -sivuston jakama video näyttää, kuinka petolinnuksi luokiteltava haukka syöksyi eläinten aitaukseen ja kävi kanan kimppuun.

Kuvakaappaus

Haukat ovat todellinen uhka kanoille sekä kanaloille. Petolinnut kykenevät syöksymään hyökkäykseen nopeasti tappaen saaliinsa ja nostaen sen kynsillä ilmaan ennen kuin kukaan ehtii hätiin.

Tälläkin kertaa haukka syöksyi salaman nopeasti kanan kimppuun päihittäen sen voimassa nopeasti ja tilanne näytti hetken jo siltä, että tuosta kanasta tulisi haukan ruokaa.

Juuri silloin kanan kanssa samassa aitauksessa elävät eläimet kuitenkin syöksyivät apuun. Joukkojen kärjessä tuli kukko, joka kävi suoraa päätä haukan kimppuun saaden sen irrottamaan kyntensä kanasta. Tuon ansiosta se pääsi nopeasti livahtamaan karkuun.

Kuvakaappaus

Kanojen valmistautuessa puolustustaisteluun myös eräs toinen maatilan asukki päätti puuttua peliin ja auttaa ystäviään: Vuohi nimeltä Bruin saapui paikalle täyttä ravia.

Yhdessä maatilan eläimet onnistuivat päihittämään haukan.

Kuvakaappaus

Pettynyt petolintu joutui poistumaan paikalta haavojaan nuollen, kun taas kanat pääsivät turvallisesti perääntymään takaisin koppiinsa.

Tilanne tapahtui niin nopeasti, että maatilan omistava 59-vuotias Jaap Beets ei huomannut sitä lainkaan ja pääsi kärryille asiasta vasta valvontakameran videota katsoessaan.

– Olin niin ylpeä kukostani ja vuohestani, jotka hyppäsivät heti apuun auttaakseen kanaa, hän kertoo Daily Mailille.

– Oli myös helpottavaa tietää, että kana selvisi elossa.

Katso koko hurja tilanne videolta tästä: