28 vuotta vankeudessa elänyt simpanssi vapautettiin luontoon – ensireaktio sulattaa sydämesi

Simpanssi nimeltä Vanilla syntyi laboratoriossa, ja se eli vankeudessa kokonaiset 28 vuotta, ennen kuin se lopulta pääsi luontoon.

Vanillan reaktio sen päästyä ensimmäisen kerran ulos, sulattaa sydämesi.

Rauhassa ja vapaudessa eläminen on monelle itsestäänselvyys.

Kaikki ihmiset eivät kuitenkaan ole sitä mieltä, että pallollamme asustelevilla muillakin elävillä olennoilla on oikeus vapaaseen elämään.

Lue myös:

Monet eläimet ovat suljettuina häkeissä tai aitauksissa niin, että ne eivät välttämättä näe koskaan elämänsä aikana päivänvaloa, vaikka ne kuuluisivatkin järjestään luontoon.

Onneksi on hyväsydämisiä ihmisiä, jotka ovat omistaneet elämänsä auttaakseen puolustuskyvyttömiä eläimiä takaisin luontoon. Nämä ihmiset taistelevat näiden viattomien olentojen puolesta, jotta ne pääsisivät hengittämään raitista ilmaan ja elämään ansaitsemaansa elämää.

Simpanssi Vanilla eli vankeudessa 28 vuotta

Yksi näistä viattomista eläimistä on simpanssi nimeltä Vanilla. Se syntyikin laboratoriossa, joten se ei ollut koskaan nähnyt ulkomaailmaa, ei sinistä taivasta, tai tuntenut pehmeää ruohoa jalkojensa alla.

28 vuoden vankeudessa olon jälkeen Vanilla kuitenkin pääsi viimein vapauteen. Kun se katsoi ensimmäistä kertaa elämässään ylös taivaalle, sen ilo ja onni oli käsinkosketeltavaa.

Nyt se saa sisarustensa ja muiden lajitoveriensa kanssa nauttia auringon paisteesta ja luonnosta.

Video Vanillasta saa kyyneleet silmiin.

Katso video tästä.