Dinosaurukset valtaavat pian Korkeasaaren – tästä on kyse

Kesän aikana Korkeasaari tarjoaa vierailijoilleen poikkeuksellisen elämyksen, kun eläintarhan tuttujen asukkien joukkoon liittyy joukko muinaisaikojen jättiläisiä.

dinosaurus
Dinosaurukset ovat esillä kesäkuusta lokakuuhun. Kuvituskuva: Shutterstock

Korkeasaari järjestää kesällä 2024 näyttelyn, jossa nähdään lähes 30 realistisen näköistä, liikkuvaa ja ääntelevää dinosaurusta. Dinosaurukset ovat esillä 1. kesäkuuta – 20. lokakuuta 2024.

Vaikka Korkeasaaren dinosaurukset eivät tietenkään ole oikeita, ne ovat huipputeknologian avulla luotuja aitojen kokoisia malleja, jotka liikkuvat ja ääntelevät.

Näyttelyssä on esillä sekä suuria että pieniä dinosauruksia, ja monet niistä ovat nykyisen tiedon mukaan olleet höyhenpeitteisiä.

– Korkeasaaressa dinosaurukset auttavat meitä ymmärtämään, miten elämä maapallolla sopeutuu muutoksiin. Voimme verrata tuttujen eläinten ominaisuuksia maapalloa aikanaan hallinneisiin matelijoihin ja oppia, mitkä nykyeläimet polveutuvat hirmuliskoista, kertoo Korkeasaaren toimitusjohtaja Sanna Hellström tiedotteessa.

Juttu jatkuu upotuksen jälkeen.

Jos upotus ei näy, voit katsoa sen tästä.

Näyttelyn tarkoituksena on tarjota vierailijoille sekä viihdyttävää että opetuksellista sisältöä. Dinosaurukset tarjoavat ainutlaatuisen mahdollisuuden oppia lisää maapallon historiasta ja siitä, miten elämä on kehittynyt ajan saatossa.

Lisäksi näyttelyssä voi vertailla nykyeläinten ja dinosaurusten ominaisuuksia ja pohtia, mitkä piirteet ovat säilyneet ajan kuluessa.

Kansainvälinen yhteistyö

Dinosaurusnäyttelyn on toteuttanut Dinosauriosmexico, ja näyttely on ollut aikaisemmin esillä Euroopassa vain kahdessa tiedekeskuksessa.

Nyt suomalaiset pääsevät nauttimaan tästä ainutlaatuisesta kokemuksesta Korkeasaaressa. Näyttelyyn pääsee tutustumaan normaalin pääsylipun hinnalla.

Kesän aikana Korkeasaaressa järjestetään myös erilaisia tapahtumia ja opastuksia liittyen dinosaurusnäyttelyyn. Vierailijat voivat osallistua erikoiskierroksille, joissa kerrotaan lisää dinosaurusten elämästä ja siitä, miten ne ovat inspiroineet tieteellistä tutkimusta ja populaarikulttuuria.

Koko perheen elämys

Dinosaurusnäyttely tarjoaa viihdettä ja oppimista koko perheelle. Lapset ja aikuiset pääsevät yhdessä sukeltamaan esihistorialliseen maailmaan ja kokemaan, miltä tuntuu kohdata kasvotusten jättimäiset dinosaurukset. Näyttely tarjoaa unohtumattoman elämyksen ja mahdollisuuden oppia uutta hauskalla ja interaktiivisella tavalla.

Korkeasaaren kesä 2024 lupaa olla ikimuistoinen, kun muinaiset jättiläiset heräävät henkiin ja vievät kävijät aikamatkalle menneisyyteen.