Mini-jääkiekkomaali jumittui peuran päähän – saatiin pelastettua vasta viikkojen kuluttua

Jääkiekkomaali jäi jumiin peuran päähän viikoiksi.

peura
Kuvan peura ei liity tapaukseen. Kuva: Shutterstock

Hirvieläinten sarviin jää aika ajoin kiinni esineitä, joita eläimet eivät saa omin avuin irti.

Lue myös:

Taannoin Yhdysvaltojen New Yorkin osavaltiossa pelastettiin peura, jonka pään ympärille oli juuttunut viikkokausien ajaksi miniatyyri-jääkiekkomaali. Tapauksesta tiedotti paikallinen poliisilaitos.

Useita havaintoja peurasta

Jääkiekkomaali sarvissaan kuljeskelleesta peurasta tehtiin kahden viikon aikana useita havaintoja.

Eläimen löytäminen osoittautui kuitenkin paikallisille viranomaisille haastavaksi. Peura pakeni paikalta aina, kun sitä yritettiin tainnuttaa. Tilanne herätti huolta alueen asukkaissa, sillä peura vaikutti olevan vaarassa jäädä loukkuun tai loukkaantua vakavasti.

Pelastusoperaatio

Lopulta Fuzzy Fawn Wildlife -järjestö ja paikalliset viranomaiset paikansivat eläimen paikallisen kirkon alkovista. Eläin onnistuttiin tainnuttamaan, ja mini-jääkiekkomaali poistettiin sen sarvista.

Operaatio oli WKBW-uutissivuston mukaan lopulta ohi silmänräpäyksessä, ja peura pääsi jatkamaan elämäänsä vapaana.

Juttu jatkuu upotuksen jälkeen.

Jos upotus ei näy, voit katsoa sen tästä.

Paikallinen poliisilaitos kertoi tiedotteessaan, että pelastusoperaatio sujui suunnitelmien mukaan ja peura päästettiin takaisin luontoon heti toimenpiteen jälkeen. Fuzzy Fawn Wildlife -järjestön edustaja kiitti paikallisia asukkaita kärsivällisyydestä ja avusta peuran paikantamisessa.

Vastaavat tapaukset eivät ole harvinaisia, sillä hirvieläimet ja muut suuret nisäkkäät voivat helposti sotkeutua ihmisten jättämiin esineisiin. Tällaiset tilanteet korostavat luonnon ja ihmisten elinympäristöjen rajapintojen ongelmia. On tärkeää, että ihmiset ovat tietoisia jättämiensä esineiden vaikutuksista ympäristöön ja pyrkivät minimoimaan luonnolle aiheutuvat haitat.

Tämä tapaus korostaa luonnonsuojelun ja eläinten hyvinvoinnin tärkeyttä. Fuzzy Fawn Wildlife -järjestö jatkaa työtään villieläinten hyväksi ja muistuttaa ihmisiä olemaan varovaisia jättäessään esineitä luontoon. Jokainen pieni teko voi vaikuttaa suuresti eläinten elämään ja hyvinvointiin.