Nainen löysi metsästä kolme omituista pinkkiä otusta – karu kohtalo sai eläinjärjestön jakamaan tärkeän viestin

Maailmassa on valtava määrä mielenkiintoisia eläimiä ja lajeja. On elintärkeää – kirjaimellisesti – että osoitamme kaikille kunnioitusta ja huolehdimme monimuotoisesta luonnosta hyvin.

Monet ihmiset ovat tietysti täysin tietoisia yleisimmistä lemmikeistä: koirista, kissoista, kaneista, marsuista, hevosista ja erilaisista maatilalle kuuluvista eläimistä.

Tämä juttu käsittelee kuitenkin lähemmin eläintä, jota moni ei tule luultavasti edes ajatelleeksi.

Instagram-tili fuzzyfawnwildlife haluaa kiinnittää huomiomme siihen, mitä tehdä, jos löydät pienen, orvoksi jääneen eläimen ulkona. He työskentelevät pääasiassa loukkaantuneiden tai orvoiksi jääneiden peurojen kanssa, jotka he pelastavat, tarjoavat hoitoa ja päästävät sitten takaisin luontoon.

– Ihmiset soittavat meille usein ja pyytävät apua. Yleensä kerromme, että eläinten poikaset pitää jättää paikoilleen, ja antaa niiden emon hakea ne, he kirjoittavat Instagramissa.

Lue myös: Mies löysi hylätyn minimunan – nyt se on kuoriutunut ja eläimestä on kasvanut upea kaunotar

Mutta tänä keväänä he olivat mukana epätavallisessa tilanteessa.

– Tässä tapauksessa henkilö soitti ja kertoi odottaneensa emon hakevan poikasensa. Oli kuitenkin kulunut vuorokausi, eikä emoa kuulunut.

Metsästä oli löytynyt kolme liito-oravan poikasta. Nämä pienet vaaleanpunaiset rääpäleet eivät pärjäisi pitkänä ilman emoaan. Ne ovat liian pieniä ja hauraita. Ne kuivuvat nopeasti ja niiden ruumiinlämpö laskee.

Liito-oravat ovat yöeläimiä, ja jos emo ei palannut yön aikana, tai enintään kuuden tunnin kuluttua, pennut tarvitsevat välitöntä apua, kirjoittaa Fuzzy Fawn Wildlife.

Liito-oravia tavataan Suomen etelä- ja länsiosissa sekä Baltiassa ja osissa Aasiaa. Pohjois-Amerikassa on myös toisenlainen muunnelma.

– Älä yritä ruokkia niitä. Pidä ne mahdollisimman lämpiminä käsittelemättä niitä, kunnes saat apua. Valitettavasti yksikään näistä kolmesta ei selvinnyt, ne painoivat vain 3-4 grammaa.

Järjestö kehottaa nyt tällaisia ​​haavoittuvia pieneläimiä näkeviä hakemaan ensisijaisesti tietoa villieläimiin erikoistuneista ja niistä huolehtivia järjestöistä ja viranomaisista.

https://www.instagram.com/p/Ccp8X5nuEOi/?utm_source=ig_embed&ig_rid=dd4256c7-8f43-4e1c-a696-49f7599d9b10

Liito-orava aikuisena

Miltä aikuinen liito-orava sitten näyttää? 

Päältä ne ovatharmaanruskeita ja vatsa on usein lähes kokonaan valkoinen.

Niiden etu- ja takajalkojen välissä on ihopimu, jotta se voi liitää eteenpäin ilmassa.

Sen silmät ovat mustat ja erittäin suuret. Niiden rangan pituus on noin 13,5-20,5 cm, lukuun ottamatta häntää, joka on 9-14 cm pitkä. Niiden uskotaan painavan noin 95–170 grammaa.

Kuva: Shutterstock

Olemme todella pahoillamme, että nämä kolme pientä eläintä eivät selvinneet. Samalla pidämme tärkeänä tiedon levittämistä ja sitä, että otat yhteyttä asian asiantuntijoihin paikallisiin viranomaisiin, varsinkin, kun näitä eläimiä tavataan myös Suomessa.

Neuvoja saat esimerkiksi PESUn luonnonvaraisnumerosta, p. 040 720 5762.

On ihmisen vastuulla, että yhtään enempää lajeja ei kuole enää sukupuuttoon. Siksi onkin niin tärkeää pitää luonnosta ja eläimistä huolta!