Perhe löysi hylkeen ovensa edestä – ymmärsivät tilanteen ja hälyttivät heti apua

Uusi-Seelantilainen perhe palasi kotiin pitkän päivän jälkeen, ja näki ovimatolla jotain käsittämätöntä.

Ei ole ennenkuulumatonta, että joku saa odottamattoman vierailijan kynnykselleen. Mutta kun uusi-seelantilainen perhe palasi kotiin pitkän päivän jälkeen, he eivät olleet uskoa, mitä ovimatolla oli vastassa.

Portailla makasi nimittäin pieni hylje torkkumassa, kertoo The Dodo.

Perhe oli hämmentynyt – miten ihmeessä tuo pieni hylje oli päätynyt merestä kaikkien näiden vaiheiden kautta heidän ovelleen?

– Se on noussut merenrantaportaat, ylittänyt tien ja noussut toiset portaat ennen tämän oven eteen asettumista, kirjoitti Uuden-Seelannin luonnonsuojeluvirasto (Department of Conservation, DOC). Hylkeellä on ollut siis varsinainen taival!

Luonnonsuojelijoiden mukaan ihmiset usein luulevat lepäävien hylkeiden tarvitsevan apua, mutta tämä hylje näytti olevan hyvässä kunnossa.

Siirrettiin turvaan

Tämä ”kekenona” tunnettu eläin esiintyy ympäri rannikkoja Uudessa-Seelannissa ja Australiassa, mutta yleensä ei ihmisten kuisteilla.

– Tähän aikaan vuodesta kuutit, jotka ovat äskettäin vieroittuneet vanhemmistaan, ovat tunnettuja siitä, että ne jättävät yhdyskuntansa tutkiakseen ympäröivää aluetta. Tästä syystä niitä nähdään tähän aikaan vuodesta myös tavallista enemmän, DOc kirjoittaa.

Ovimatto ei kuitenkaan ollut sille ihanteellisin paikka, joten paikalle kutsuttiin virkavalta.

Asiantuntija otti varovasti pienen hylkeen syliin, ja kantoi sen rannikolle turvallisempaan paikkaan, jossa ei ole huolta koirista eikä pauhaavasta liikenteestä.

Hylje oli hieman hämmentynyt, mutta iloinen ja tyytyväinen uuteen paikkaansa.

It’s not every day you come home to find a seal curled up on your front porch, but during ✨seal silly season✨ you never…

Posted by Department of Conservation on Monday, September 25, 2023