Pöllöemo, joka menetti poikasensa otti orvoiksi jääneet poikaset omikseen – katso liikuttava video

Monilla eläimillä on niin vahvat äidinvaistot, että ne toimivat äitinä poikasille, vaikka he eivät olisikaan niiden biologisia lapsiaan. Äidin tarpeessa olevat orvot eläinvauvat ovat useasti saaneet rakastavan sijaisäidin.

Juuri näin kävi äskettäin, kun lapseton pöllö sai kaksi orvoksi jäänyttä poikasta kasvatettavaksi ominaan.

Robert Fuller on villieläintaiteilija ja -valokuvaaja, joka asuu Pohjois-Yorkshiressä, Isossa-Britanniassa. Hän auttaa luonnonvaraisten eläinten kuntouttamisessa. 

Lunan kamppailu

Viimeisten kahden vuoden aikana hän on seurannut Lunan, ruskea pöllön, kamppailevan tullakseen äidiksi.

Se yrityksistä huolimatta kukaan sen jälkeläisistä ei kuitenkaan valitettavasti ole selvinnyt. 

– Sen lisäksi, etteivät sen munat kuoriutuneet tänä vuonna, se myös menetti munansa viime vuonna, Robert kirjoitti.

Luna the tawny owl has laid a 3rd egg 🦉🥚🥚🥚👏👏Watch her live inside her nest 👇https://youtu.be/NYkUySSjJog#livefromfotherdale

Posted by Robert E Fuller on Friday, March 18, 2022

Pian sen onni kuitenkin kääntyi – kun Luna kovasti yritti saada lapsia, kaksi orvoksi jäänyt pöllönpoikasta etsivät emoa.

Poikaset löydettiin maasta paikalliselta tilalta pudottuaan puusta. 

– Nuoren ikänsä vuoksi nämä pöllönpoikaset voivat kuolla kylmään lyhyessä ajassa, koska tässä iässä niiden pitäisi jatkuvasti tulla vanhempansa tykö, Robert selitti.

Niinpä Robert asetti pöllönvauvat Lunan pesään toivoen, että se huolehtisi niistä.

Today was ringing day for ALL the tawny owlets 🦉🐥Pictured is British Trust for Ornithology (BTO) bird ringer Jean…

Posted by Robert E Fuller on Tuesday, May 3, 2022

– Laitan säännöllisesti orvoiksi jääneitä tai kadonneita pöllöjä ruskeapöllöjen pesiin, ja nämä linnut hyväksyvät poikaset omakseen” Robert sanoi ja lisäsi:

– Heidän halunsa suojella ja hoivata on vahva.

Ilon hetki

Suunnitelma toimi hyvin: sydäntä lämmittävä video näyttää hetken, kun Luna löytää pöllönpoikaset pesästään, ja hän näyttää olevan hyvin iloinen saadessaan vihdoin lapsia.

Nähtyään pöllönpoikaset Luna ei epäröi hetkeäkään ottaa niitä omakseen ja ottaa kirjaimellisesti orvoiksi jääneet poikaset ”siipiensä suojaan”.

Pitkän odotuksen jälkeen Luna on vihdoin äiti, Robert iloitsi.

Päivityksessä Robert myös sanoi, että Luna ”tekee hienoa työtä” poikasten kasvattamisessa ja on ollut ”niin hellä” niiden kanssa. Hän sanoo, ettei kestä kauaa, kunnes poikaset ovat liian vanhoja pesään, mutta toistaiseksi ne ovat rakastavan äitinsä turvassa.

– Nämä pöllöt ovat nyt asuneet uudessa pesässään viikon ajan ja viihtyvät Lunan hellävaraisessa hoidossa. On mahtavaa katsella niiden kasvavan, hän iloitsi.

Mikä suloinen tarina. Äidin rakkaus on voimakas asia, ja olemme niin iloisia, että tämä pöllöäiti sai vihdoin sen perheen, josta hän on aina haaveillut, ja nämä orvoiksi jääneet poikaset löysivät jonkun, joka huolehtii niistä.

Jaa tämä kaunis tarina!