Puuhun juuttunut karhu herätti huolta äitienpäivänä – pelastajat hälytettiin apuun

Yhdysvalloissa kohdattiin jännittävä tilanne äitienpäivänä, kun puuhun oli jäänyt jumiin ihka elävä karhu.

mustakarhu
Kuvituskuva: Shutterstock

Yhdysvaltojen Michiganissa äitienpäivää vietettiin tänä vuonna melkoisen jännittävän tapahtuman merkeissä.

Lue myös:

Traverse Cityssä sijaitsevaan puuhun oli kiivennyt karhu, joka ei vaikuttanut pääsevän takaisin alas omin avuin. Paikallisten viranomaisten tehtäväksi jäi selvittää, miten tämä villieläin saataisiin turvallisesti maan pinnalle.

Lehtipuussa nähty otso oli herättänyt huomiota jo aamusta lähtien, kun paikalliset ihmiset olivat kerääntyneet uteliaina seuraamaan tilannetta.

160-kiloinen karhu oli jäänyt jumiin korkealle puuhun. Paikallinen asukas Ashlea Walter toi kotitalostaan patjoja, joita aseteltiin puun juurelle, jotta karhu ei loukkaantuisi jos se sattuisi putoamaan.

Villieläinasiantuntijat ryhtyivät toimeen ja ampuivat karhua yhteensä neljällä tainnutusnuolella. Lopulta kontio vaipui syvään uneen ja putosi turvallisesti alas maahan. Patjat tekivät tehtävänsä ja pehmensivät sen laskua.

– Karhut ovat luonnostaan vahvoja eläimiä. Ne viettävät paljon aikaa puissa ja voivat kohdata vastaavia tilanteita luonnollisessa elinympäristössään. Karhut kuitenkin kestävät putoamisia hyvin, kertoi villieläinbiologi Steve Griffith Associated Press -uutistoimistolle.

Eläinlääkäri tarkisti karhun kunnon putoamisen jälkeen varmistaakseen sen hyvinvoinnin. Tämän jälkeen karhu toimitettiin takaisin luontoon, missä se voi jatkaa omaa villiä elämäänsä.

Tämä uskomaton tapahtuma herätti paikallisessa yhteisössä paljon huomiota ja keskustelua. Monet ihmiset ilmaisivat helpotuksensa siitä, että karhu saatiin pelastettua ja että se voisi jatkaa elämäänsä luonnollisessa elinympäristössään.

Tämä tapaus toimii myös muistutuksena siitä, miten tärkeää on suojella villieläimiä ja tarjota heille apua, kun he joutuvat vaikeuksiin ihmisten asutusalueilla.

Äitienpäivänä Traverse Cityssä koettu karhun pelastusoperaatio osoittaa, miten yhteistyö ja ammattilaisten asiantuntemus voivat saada aikaan ihmeitä. Se on myös muistutus siitä, että luonnon monimuotoisuuden säilyttäminen ja villieläinten hyvinvoinnin edistäminen ovat tärkeitä tehtäviä, joita meidän kaikkien tulee tukea ja edistää.