Riina-Maija Palander hehkuttaa Elli-varsaa: “Harmittaa, etten aloittanut…”

Riina-Maija Palander hehkuttaa suloista Elli-varsaansa.

Kalle ja Riina-Maija Palander
Kuva: All Over Press

Ex-alppihiihtäjä Kalle Palanderin vaimo Riina-Maija ”Riinis” Palander on saanut ensimmäisen kasvattihevosensa.

Lue myös: Parkinsonin tautia sairastava Michael J. Fox esitteli uuden koiransa – sulatti Hollywood-tähtien sydämet

Hän on julkaissut lukuisia suloisia kuvia huhtikuussa syntyneestä Elli-varsasta. Mediapersoona on hehkuttanut myös varsan luonnetta ja omminaisuuksia.

Palander valaisee seuraajiaan Instagram-tilillään hevosten lisääntymisestä ja jalostuksesta.

– Tiesitkö että hevonen kantaa miltei vuoden? Varsa on täysiaikainen alkaen 320 päivästä. Tammavarsat syntyvät useimmiten noin viikkoa aikaisemmin kuin orivarsa, hän kertoo.

– Hyvin usein painotetaan orin ominaisuuksia, mutta kasvattajalle oman tamman emälinja on ensiarvoisen tärkeää. Varsa nousee jaloilleen noin tunnin kuluttua syntymästä. Meidän Elli nousi jaloilleen puolessa tunnissa. Ensin hän kaatuili turvalleen ihan huolellisesti, Palander avaa Ellin ensimmäisiä hetkiä.

– Veera on ensisynnyttäjä ja kamera tallensi Veeran järkyttyneen loikan boksin takaosaan kun varsa liikkui. Oli siinä ihmettelemistä ennen kuin Veera suvaitsi Ellin tulla tisulille ensimaidolle, nainen nauraa.

Juttu jatkuu upotuksen jälkeen.

Jos upotus ei näy, voit katsoa sen tästä.

Palander ei ollut koskaan ajatellut alkavansa kasvattajaksi, mutta Veera-hevosen loukkaantuminen teki päätöksestä helpon.

– Ja vuotta myöhemmin tulos on mitä ihanin pieni hörisevä Elli. En voisi olla onnellisempi ja nyt jo harmittaa etten aloittanut tätä jo vuosia sitten, hän pohtii.

Espanjassa aikaa viettänyt Riina-Maija on palannut Ontikan-kartanoonsa Viroon, jossa hän kesäisin pyörittää myös majataloa.

Riina-Maijalla ja Kallella on kolme yhteistä lasta, 10-vuotiaat kaksoset Mona-Lisa ja Romeo sekä teini-ikäinen tytär Oda-Sofia. Lisäksi Riina-Maijalla on aikuinen poika Pyry ja Kallella vuonna 1999 Norjassa syntynyt tytär.