Mies pelasti tuntemattoman koiran kuolemanvaarasta – uhkarohkea teko kerää nyt kiitosta

Mies pelasti tuntemattoman koiran hengenvaarasta.

koira
Kuva: Shutterstock

Lemmikkieläimet ovat monille niin tärkeitä, että niiden vuoksi ollaan valmiita tekemään vaarallisiakin asioita.

Lue myös:

Toiset ovat valmiita syöksymään myös muiden ihmisten pulassa olevien lemmikkien apuun, kuten Yhdysvaltojen New Jerseyssä nähtiin taannoin.

Dramaattinen tilanne sai alkunsa, kun lemmikkikoira joutui Hudson-joen veteen. Paikalla ollut mies ei epäröinyt hetkeäkään, vaan hyppäsi välittömästi veteen pelastaakseen koiran, vaikka kyseessä ei ollut hänen oma lemmikkinsä.

Miehen sankarillinen teko tallentui videolle ja levisi nopeasti sosiaalisessa mediassa. Videolla nähdään, kuinka hän ui voimakkaasti virtaavassa vedessä koiran luo ja nappaa sen mukaansa. Mies onnistui uimaan koiran kanssa takaisin kuivalle maalle, jossa koira saatiin turvallisesti omistajansa syliin.

Juttu jatkuu upotuksen jälkeen. Katso video tästä.

Pelastusoperaatio sai paljon kiitosta ja ihailua sosiaalisessa mediassa. Monet ylistivät miehen rohkeutta ja epäitsekkäisyyttä.

– Tällaiset teot palauttavat uskon ihmiskuntaan, kommentoi eräs osuvasti.

Vain muutamaa päivää myöhemmin Hudson-joella todistettiin samankaltaista tilannetta. Tällä kertaa koiraa pelastamaan lähtenyt henkilö tarvitsi itse pelastajien apua. Koira oli joutunut vaikeaan tilanteeseen, ja sen omistaja hyppäsi veteen yrittäen pelastaa sen.

Pelastusyritys osoittautui kuitenkin haastavaksi, ja lopulta paikalle hälytetty palokunta joutui pelastamaan sekä koiran että sen omistajan.

Hudson-joen tapahtumat ovat herättäneet keskustelua siitä, miten tärkeää on olla varovainen vesistöjen läheisyydessä, erityisesti lemmikkien kanssa. Pelastusviranomaiset muistuttavat, että vaikka lemmikit ovat rakkaita ja niiden pelastaminen on ymmärrettävää, ihmisten tulee ensisijaisesti huolehtia omasta turvallisuudestaan.

– Tällaisissa tilanteissa on tärkeää pitää pää kylmänä ja arvioida tilanne huolellisesti. Aina kannattaa soittaa apua, jos mahdollista, sen sijaan että vaarantaisi oman henkensä, neuvoo paikallinen pelastuslaitos.

Nämä tapahtumat ovat esimerkkejä siitä, kuinka syvä yhteys ihmisillä voi olla lemmikkeihinsä ja kuinka pitkälle he ovat valmiita menemään niiden puolesta. Samalla ne muistuttavat meitä siitä, että hätätilanteissa on tärkeää toimia harkiten ja varovasti, jotta sekä ihmiset että lemmikit pysyvät turvassa.