Kyy puri uhanalaista pikkupandaa Ähtärissä

Ähtärin eläinpuistossa on koettu jännittäviä hetkiä, kun pikkupandanaaras Phoenix joutui viime viikon perjantaina kyyn puremaksi.

panda
Kuvan pikkupanda ei liity tapaukseen. Kuva: Shutterstock

Eläinpuiston mukaan hoitaja havaitsi kyyn pandojen tarhassa iltaruokintakierroksen aikana, ja oli ilmeistä, että käärme oli jo ottanut yhteen Phoenixin kanssa.

Lue myös:

Heti pureman jälkeen pikkupanda Phoenix vietiin eläinklinikalle, missä sille annettiin useamman tunnin kestänyt nesteytys ja tehtiin perusteellinen terveystarkastus, johon kuului myös hammashuolto.

– Nukutus on aina eläimille, niin kuin ihmisillekin, merkittävä operaatio, jota harvoin joutuu toteuttamaan, joten varsinkin eläinpuiston eläinten kohdalla nukutuksen aikana pyritään ottamaan kaikki hyöty niin sanotusti irti ja mahdollisuuksien mukaan tekemään myös muita toimenpiteitä, eläinpuisto kertoo.

Kuva: Ähtärin eläinpuisto

Tarkastuksessa Phoenixin todettiin olevan hyvässä kunnossa ikäisekseen. Se pääsi takaisin eläinpuistoon myöhään samana iltana ja vietti vielä muutaman päivän sairastilassa tarkkailtavana. Nyt Phoenix on jo päässyt takaisin omaan tarhaansa, jossa sitä odotti sen pari Pablo.

Pikkupandat, joita kutsutaan myös kultapandoiksi, ovat erittäin uhanalaisia. Ne painavat noin 3–6 kiloa ja elävät luonnossa pääasiassa bambua syöden. Lisäksi niiden ruokavalioon kuuluvat ruoho, juuret, hedelmät ja hyönteiset.

Luonnossa pikkupandoja on noin 10 000 yksilöä, ja niitä uhkaavat muun muassa salametsästys sekä niiden elinympäristön kaupungistuminen.

Eläinpuistot, kuten Ähtäri, ovat tärkeitä pikkupandojen suojelussa ja lisääntymisessä, sillä ne tarjoavat turvallisen ympäristön ja huolehtivat lajin hyvinvoinnista.

Phoenixin selviäminen kyyn puremasta on osoitus siitä, kuinka tärkeää on, että eläimille on tarjolla nopeaa ja tehokasta hoitoa.

Eläinpuiston henkilökunta on iloinen Phoenixin toipumisesta ja kiittelee myös tarkkasilmäistä hoitajaa, joka havaitsi tilanteen ajoissa. Eläinpuisto toivoo, että Phoenixin tapaus lisää tietoisuutta pikkupandojen suojelun tärkeydestä ja rohkaisee ihmisiä tukemaan eläinten hyvinvointia.