Vauhtia ja vaarattomia tilanteita: Etanoiden nopeuskilpailut saivat yllättävän voittajan

Iso-Britanniassa järjestettiin etanoiden nopeuskilpailu.

etana
Kuva: Shutterstock

Iso-Britanniassa järjestettiin hiljattain erikoinen tapahtuma, jossa vauhti ei käynyt päätähuimaavaksi.

Lue myös:

Snail Racing World Championship -kilpailuissa kisattiin etanoiden nopeimmasta osallistujasta.

Jo 1960-luvulta lähtien Tom Elwesin perustamat etanakilpailut ovat tarjonneet huvia ja jännitystä ympäri maailmaa. Koronapandemian vuoksi tapahtuma oli kuitenkin tauolla muutaman vuoden ajan, mutta tänä vuonna se palasi vihdoin rauhallisen tahtiin Englannin Conghamissa.

Kilpailussa seurataan tarkasti, mikä etana kulkee nopeiten 33 senttimetrin matkan. Vaikka vauhti ei päätä huimaa, jännitys on kuitenkin käsin kosketeltavaa.

Tänä vuonna voittajaksi kruunattiin Evie-niminen etana, jonka kouluttaja oli vain nelivuotias Lettie. Evie sai hienosta suorituksestaan palkinnoksi tuopillisen herkullisia salaatinlehtiä.

Etanakilpailun historian aikana on rikottu jopa Guinnessin ennätystenkirjan merkintöjä. Vuonna 1995 Archie-niminen etana teki historiaa rikkoessaan etanoiden nopeusennätyksen selvittämällä 33 senttimetrin matkan kahdessa minuutissa.

Vaikka etanat eivät kilpailussa pingo huimaa vauhtia, kyseessä on ainutlaatuinen tapahtuma, joka tuo iloa ja hymyä ihmisten kasvoille.

Se osoittaa, että hitaampikin tahti voi tuoda jännitystä ja iloa elämään. Toivomme, että tulevina vuosina saamme seurata lisää näitä ainutlaatuisia etanakilpailuja ja nähdä, kuinka uudet etanat astuvat esiin haastamaan vanhoja ennätyksiä.

Katso video tästä.