Ainutlaatuinen näky tallentui videolle – vitivalkoinen panda hämmästytti tutkijat

Videolle onnistuttiin tallentamaan harvinainen näky.

panda
Kuvituskuva: Shutterstock

Pandat tunnetaan tyypillisesti mustavalkoisesta värityksestään, mutta Kiinan Sichuanin maakunnassa asustaa erittäin harvinainen yksilö – kokovalkoinen panda.

Tämä poikkeuksellinen panda on nähty vain hyvin harvoin, mutta äskettäin se onnistuttiin tallentamaan videolle Wolongin luonnonsuojelualueella.

Lue myös:

Videolla valkoinen panda ilahduttaa katsojia leikkimällä muiden lajitovereidensa kanssa. Pandojen suojelukeskuksen tutkija Wei Rongping kertoo, että täysikasvuinen pandaemo, joka oli läsnä tilanteessa, käyttäytyi rauhallisesti valkoisen pandan läheisyydessä.

Tämä on yllättävää, sillä yleensä pandaemot voivat käyttäytyä aggressiivisesti, kun tuntemattomat pandat lähestyvät niiden pentuetta.

Wei epäilee, että kyseinen pandanaaras saattaa itse asiassa olla valkoisen pandan emo. Ensimmäinen havainto valkoisesta pandasta tehtiin huhtikuussa 2019, ja tutkijat uskovat sen harvinaisen värityksen johtuvan albinismista.

Videolla näkyvä valkoinen panda herättää ihastusta ja ihmetystä ympäri maailman. Sen harvinainen ulkonäkö tekee siitä erityisen kiinnostavan ja arvokkaan. Tutkijat seuraavat valkoisen pandan elämää ja toivovat voivansa oppia lisää tästä harvinaisesta alalajista.

Pandat ovat uhanalainen laji, ja jokainen yksilö on äärimmäisen tärkeä niiden säilymisen kannalta. Harvinainen valkoinen panda on osa tätä tärkeää lajinsuojelutyötä.

Toivomme, että tulevaisuudessa näemme lisää valkoisia pandoja luonnossa ja voimme tehdä enemmän tutkimusta ja suojelutoimia niiden hyväksi.

Valkoinen panda on osoitus luonnon monimuotoisuudesta ja sen kyvystä yllättää meidät kauneudellaan. Toivomme, että tämä ainutlaatuinen yksilö saa nauttia pitkästä ja onnellisesta elämästä luonnonsuojelualueellaan ja inspiroi meitä kaikkia arvostamaan ja suojelemaan maapallomme upeaa luontoa.

Katso video tästä.