Kiti Kokkonen todisti traagista tilannetta kotipihalla – aviomiehen nopea reagointi kerää kiitosta

Suositun näyttelijän Kiti Kokkosen, 48, tunnelmallisella pihalla tapahtui ikävä episodi, joka kosketti monia hänen someseuraajiaan.

Kuva: All Over Press

Kiti Kokkonen on usein jakanut ihastuttavia päivityksiä pihaltaan, joka on täynnä erilaisia kasveja, puita ja pensaita. Erityisesti omenapuu on herättänyt huomiota, sillä siinä on ollut sepelkyyhkyn pesä jo kymmenen vuoden ajan.

Lue myös: Karhu murtautui taloon – hotkaisi isäntäväen illallisen parempiin suihin

Tänä vuonna pesään ilmaantui ensimmäiset munat vuosiin. Ilo oli kuitenkin lyhyt.

– Orava vei ne, Kokkonen surkuttelee.

Kokkonen kertoo Instagram-julkaisussaan, että sepelkyyhkyset eivät kuitenkaan antaneet periksi.

Ne hautoivat nopeasti uudet munat ja kaksi poikasta kuoriutui.

Pieni ilonpilkahdus kuitenkin muuttui traagiseksi tapahtumaksi, kun yöllinen riehuja hyökkäsi puuhun. Pahantekijän seurauksena molemmat poikaset putosivat maahan, joista toinen valitettavasti menehtyi.

Näyttelijän puoliso, Hevisaurus-muusikko Olavi ”Olli” Tikka ei kuitenkaan jäänyt neuvottomaksi tilanteessa.

– Olli on pienenä pelastanut ja kasvattanut pulun ja osasi heti toimia. Pieni poikanen laitettiin pyyhkeen kanssa pahvilaatikkoon ja turvaan yöksi leikkimökkiin. Tänään heti aamusta soitin Korkeasaaren villieläinsairaalaan ja poikanen pääsee heille hoitoon, Kokkonen kirjoittaa.

Kokkosen someseuraajat ovat jo osoittaneet tukensa ja kiitoksensa näyttelijälle hyvästä toiminnasta tilanteessa. Kommenttikenttään on jätetty lukuisia punaisia sydämiä ja kannustavia viestejä. Kokkosen esimerkki herättää ihmisissä myötätuntoa ja halua auttaa eläimiä hädässä.

Toimi näin

Mikäli sinäkin kohtaat vastaavan tilanteen ja haluat auttaa lintuja, Korkeasaaren villieläinsairaalan sivuilta löydät tarkat ohjeet siitä, miten toimia.

Siellä kerrotaan myös, mitkä linnut saattavat tarvita ihmisen apua.

Lisäksi BirdLife-sivusto tarjoaa neuvoja yksinäisen linnunpoikasen löytämiseen. On tärkeää toimia oikein ja antaa asiantuntijoiden hoitaa haavoittuneita tai hylättyjä eläimiä, jotta ne saavat parhaan mahdollisen avun ja hoivan.

Kiti Kokkosen ja Olli Tikan esimerkki on hyvä muistutus siitä, että pienillä teoilla voi olla suuri merkitys haavoittuvien eläinten auttamisessa. Olipa kyseessä sitten pesivä linnunpari tai yksinäinen poikanen, jokainen apu on arvokasta ja voi pelastaa eläimen hengen.