Kotkauros, joka huolehti kivestä kuin munasta, sai vihdoin mahdollisuuden olla isä – orvolle poikaselle

Jotkut ovat vain luonnollisia vanhempia. Vaikka usein ehkä ajattelemme ensi kädessä äitejä omistautuneina hoivaajina, voivat myös urokset osoittautua erittäin välittäviksi vanhemmiksi.

Lue myös: Omapäinen Otto-papukaija puhuu Turun murretta – katso nyt, kun se uhmaa omistajansa kieltoja

Lue myös: Leikkisä kana härnää uinuvaa bulldogia – koiran seuraava liike on saanut tuhannet pidättämään hengitystä

Lue myös: Saukot tapasivat vauvan ensi kertaa – suloinen video on varastanut jo miljoonia sydämiä

Murphy, 31-vuotias lentokyvytön valkopäämerikotka, asuu World Bird Sanctuaryn hoivissa Yhdysvaltojen Missourissa. 

Sen hoitajat huomasivat hiljattain sen käytöksessä jotain erikoista…

Look at this beautiful photo of our Murphy by photographer Gary Cochard! Stunning! We’ve welcomed many new followers…

Posted by World Bird Sanctuary on Thursday, April 20, 2023

Murphy rakensi pesän aitaukseensa, ja pian henkilökunta huomasi, että Murphy hautoi pientä kiveä ikään kuin se olisi munaa. Kuten mikä tahansa hyvä lintuvanhempi, Murphy hoiti hellästi kiveä ja suojeli sitä vahingoilta: New York Times -lehden mukaan Murphy jopa kiljui puolustavasti muille lähelle tulleille linnuille.

Kotkan epätavallinen käytös hämmensi ilmeisesti kävijöitä siinä määrin, että World Bird Sanctuaryn työntekijät pystyttivät Murphyn aitaukselle kyltin, jossa tilanne selitettiin.

Jos näet kotkan aitauksen vasemmassa takakulmassa orrella, se on Murphy! Murphy ei ole loukkaantunut, sairas tai muuten ahdingossa. Se on rakentanut pesän maahan ja hautoo erittäin huolellisesti kiveä! Toivotamme hänelle onnea!

Murphyn tarina lähti nopeasti leviämään verkossa. Joidenkin mielestä se oli hauskaa, mutta toisten mielestä oli surullista, että Murphy hautoi ”munaa”, joka ei koskaan kuoriutuisi.

– Vaikka se saattaa saada sinut tuntemaan olonsa surulliseksi, että Murphy on rakentanut pesän ja hoitaa kiveä munana, se on vain sen hormonaalinen vastaus kevääseen, World Bird Sanctuary kirjoitti Facebook-sivuillaan ja lisäsi:

– Murphy ei ole surullinen, joten sinun ei tarvitse olla.

He selittivät, ettei Murphy ole ”yksinäinen”, koska se asuu neljän muun kotkan kanssa, ja ne ovat kaikki ”uskomattoman hemmoteltuja”. Murphy ei pysty lentämään toisessa siivessä olevan vamman vuoksi, joten se tarvitsee jatkuvaa hoitoa.

Update on Murphy and his rock ❤️🦅Murphy and his rock have received a lot of attention recently! Although it might…

Posted by World Bird Sanctuary on Sunday, March 26, 2023

Kohtalo puuttui peliin

Mutta pian kohtalo puuttui peliin ja Murphy sai odottamattoman tilaisuuden olla isä.

World Bird Sanctuaryn mukaan eräs kotkan pesä putosi maahan erittäin kovassa tuulessa, mikä aiheutti yhden poikasen kuoleman. Toinen poikanen pelastettiin ja vietiin pyhäkön villieläinsairaalaan.

Poikanen oli mustelmilla, mutta muuten hyvässä kunnossa. He päättivät, että yksi aikuinun kotka saisi huolehtia poikasesta… ja he päättivät antaa vastuun innokkaalle Murphylle!

Eaglet 23-126 is doing quite fine, as you can see here. Still begging for more food after gobbling down their morning…

Posted by World Bird Sanctuary on Sunday, April 16, 2023

– Murphyn isänvaistot olivat jo korkealla, mutta 31-vuotiaana se ei ollut koskaan aikaisemmin kasvattanut poikasta, he kirjoittivat Facebookissa ja jatkoivat:

– Siinä on ehdottomasti riskinsä, mutta se on poikasen paras mahdollisuus.

He rakensivat poikaselle oman pikku laatikon, ja asettivat sen Murphyn aitaukseen. Näin Murphy ja uusi tulokas tottuivat toisiinsa ilman loukkaantumisvaaraa.

Murphy näytti hyväksyvän vauvan, ja poikanen päästettiin pois laatikosta.

It’s just too much for the heart to handle. The fact that the chick’s face is blurry is incredibly endearing. That mouth…

Posted by World Bird Sanctuary on Wednesday, April 12, 2023

Olemme niin iloisia, että Murphy sai mahdollisuuden olla isä ja se tekee niin hienoa työtä tämän pienen kotkan hoidossa!