Leijonanpennut pakenivat Ukrainan sotaa henkensä kaupalla – nyt ne ovat viimein päässeet turvaan

Venäjän sota Ukrainaa vastaan ​​jatkuu ja kauhut ovat vaikuttaneet lukemattomiin ihmisiin.

Kaikkien väkivallan uhriksi joutuneiden ihmisten lisäksi myös eläimet ovat joutuneet kärsimään tästä kamalasta tilanteesta.

Nyt joukko leijonanpentuja on vihdoin päässeet uuteen kotiinsa Minnesotaan, Yhdysvaltoihin.

Ennen sodan syttymistä Ukrainassa eläinsuoja oli onnistunut pelastamaan neljä pientä leijonanpentua laittomasta eläinkaupasta täällä Euroopassa.

Pradasta, Tarasista, Stefaniasta ja Lesyasta pidettiin hyvää huolta Ukrainassa, mutta kuten kaikki tietävät, Venäjä hyökkäsi maahan tämän vuoden helmikuun 24. päivänä.

Leijonanpentujen ensimmäinen vuosi on yksinkertaisesti ollut äärimmäisen epävarmuuden aikaa, ja yhtäkkiä ei ollut varmaa, selviävätkö ne hengissä vai eivät.

Leijonat pelastettiin

Onneksi paikalla oli eläintenystäviä, jotka taistelevat sen puolesta, että kaikki eläimet voisivat elää parasta mahdollista elämää.

Tämän kuun alussa leijonanpennut pääsivät viimein turvaan.

– Pelastustiimillä ei usein ollut toimivia yhteyksiä, tai edes sähköä, mutta he päättivät saada nämä pennut turvaan, leijonat pelastaneen The Wildcat Sanctuaryn toimitusjohtaja Tammy Thies kertoi The Dodo -lehdelle.

Lahjoitusten ja apurahojen avulla pelastuskeskus onnistui saamaan leijonat Ukrainasta Yhdysvaltoihin, mutta matka ei todellakaan ollut helppo.

”Niin paljon yksityiskohtia”

Kaikki alkoi Odessasta ja sieltä pienet eläimet kuljetettiin Kiovaan. Matka sisälsi jo itsessään suuria riskejä.

Sen jälkeen pentue muutti eläintarhaan Puolaan, jossa ne pidettiin karanteenissa kokonaisen kuukauden ajan ennen kuin heidät kuljetettiin Minnesotaan.

– Niin monia yksityiskohtia piti saada täydellisesti yhteen, jotta tämä olisi mahdollista, Thies kertoi The Dodolle.

Pian kaikki leijonanpennut olivat kuitenkin autossa matkalla Varsovan lentokentälle ja tarkastusten ja eläinlääkärikäyntien jälkeen heidät vihdoin päästettiin koneeseen.

– 10 tunnin lento Puolasta Chicagoon oli ensimmäinen kerta, kun saimme kaikki hengittää, Thies selitti sivustolle. ”Emme tienneet pelastusoperaation onnistuvan ennen kuin pääsimme lopulta koneeseen.”

Nyt ne ovat turvassa

Saavuttuaan kohteeseen leijonanpennut olivat yllättävän tyyniä. Pienen levon jälkeen ne alkoivat tutkimaan uutta kotiaan ja alkoivat viihtyä nopeasti.

– Ne ovat olleet niin pelottomia ja niin mukautuvia, Thies kertoo The Dodolle. ”Ne ovat tukeneet toisiaan ja uskon, että se on kasvattanut niiden välistä luottamusta.”

Suunnitelmana on, että he pysyvät ”The Wildcat Sanctuaryssa” loppuelämänsä ajan.

Niin upeaa toimintaa! Kiitos tuhannesti näiden pienten pentujen pelastamisesta. Tällaisina aikoina heikommassa osassa olevat tarvitsevat ehdottomasti muiden apua, vai mitä?