Nälkiintynyt, orpo puumanpentu löydettiin viime hetkellä – sai suloisen nimen

Joskus villieläimiä löydetään loukkaantuneena, sairaana tai avun tarpeessa, ja tarvitaan hyväsydämisiä ihmisiä auttamaan niitä.

Yhdysvaltalainen Oaklandin eläintarha kertoo lehdistötiedotteessa, että vaeltajat löysivät orvoksi jääneen viiden kuukauden ikäisen puumanpennun joka selvästi tarvitsi apua. 

Pentu, joka nyt on saanut nimekseen Rose, oli vakavasti alipainoinen – se painoi vain 8,8 kiloa, kun sen ikäisten keskipaino on 30 kiloa!

Pikku Rose painoi kolmasosan ikäistensä normaalipainosta.
Kuvakaappaus

Rose-park löydettiin viime hetkellä sillä eläintarhasta arvioidaan, ettei pentu ollut syönyt mitään viikkoihin ja se oli nälkäkuoleman partaalla.

– Se on järkyttävä laiha, tohtori Alex Herman, eläintarhan eläinlääkintäpalvelujen johtaja sanoo. 

– Sen keho käytti omaa lihasmassaansa selviytyäkseen. Se kärsii myös äärimmäisestä nestehukasta, ja sen ruumiinlämpö oli niin alhainen, ettei sitä voinut edes mitata.

Nyt Rose onneksi saa hoitoa Oaklandin eläintarhassa, jossa eläinlääkärit tarjoavat sille ympärivuorokautista hoitoa. Se oli kirppujen ja punkkien peitossa, ja sillä oli erittäin alhainen verisolujen määrä, johon se sai verensiirron.

Rose saa nyt ympärivuorokautista hoitoa Oaklandin eläintarhassa.
Kuvakaappaus

Vasta toipumisen alussa

Vaikka pikku puumalla on vielä pitkä toipuminen edessään, ovat eläinlääkärit varovaisen optimistisia sen toipumisen suhteen. He pitävät edelleen silmällä Rosen elintoimintoja.

Vaikka Rose toipuisi, sitä ei voida päästää luontoon. Tämä johtuu siitä, että puumat oppivat selviytymistaitoja varhaisvuosinaan äideillään, eikä Rose siis orpona voisi oppia pärjäämään.

Olemme niin iloisia, että tämä pikku-Rose löydettiin viime hetkellä, ja että nämä kiltit eläinlääkärit tekevät lujasti töitä pelastaakseen sen hengen.