Oravan häntä on varsinainen optinen harha – tältä se näyttää todellisuudessa

Texasista kotoisin olevan Lauren Lowen valvontakameran tallentama materiaali on saanut tuhannet eläinten ystävät hämmennyksen valtaan.

orava
Kuva: Shutterstock

TikTokissa viraaliksi nousseessa videossa tavallinen orava herättää huomion hauskalla käytöksellään ja hännän yllättävällä ulkonäöllä.

Lue myös:

Videolla orava hyppelehtii kohti Lowen takapihalla sijaitsevaa valvontakameraa. Pienen haistelutuokion jälkeen kurre kääntyy sivuttain, paljastaen katsojille tuuhean häntänsä. Yllätys tulee kuitenkin siinä, että hännän muhkeus ei ole aivan sitä, mitä voisi kuvitella.

Lowen julkaisema video on kerännyt TikTokissa miljoonia katselukertoja ja tuhansia kommentteja.

– Tuo näyttää ihan pulloharjalta, kommentoi yksi käyttäjä videon nähtyään.

– En tiedä, mitä odotin, mutta en tätä, pohti toinen kommentoija.

Orava näyttää paljon isommalta kuin se todellisuudessa on, kiitos pitkän, tuuhean ja pitkäkarvaisen hännän. Oravat käyttävät häntäänsä muun muassa tasapainoiluun, mikä on erityisen tärkeää, kun ne liikkuvat puiden oksilla.

Oravan häntä on monikäyttöinen työkalu, joka auttaa eläintä myös viestinnässä ja lämmönsäätelyssä. Se toimii suojana sateelta ja kylmältä, ja sen avulla orava voi kommunikoida muiden lajitovereidensa kanssa heiluttelemalla häntäänsä.

Tämän lisäksi häntä auttaa oravaa suunnistamaan ja tasapainottamaan liikkeitään hypätessään oksalta toiselle.

Oravien sopeutuminen kaupunkiympäristöihin on tehnyt niistä yleisen näyn monilla pihoilla ja puutarhoissa ympäri maailmaa. Lauren Lowen video tarjoaa kurkistuksen näiden viehättävien eläinten jokapäiväiseen elämään ja tuo hymyn katsojien kasvoille.

Katso video tästä.

@theburlapbag

Your Snow White content for today, complete with a squirrel nose boop

♬ original sound – The Burlap Bag