Tästä syystä koirasi katsoo sinua silmiin tarpeita tehdessään

Monet koirat katsovat aina omistajaansa silmiin, kun ne ovat tekemässä tarpeitaan.
Tässä on syy käytökseen.

Koiran ulkoiluttaminen on elintärkeää.

Ulkoilun aikana koira pääsee tarpeilleen ja purkamaan muutenkin energiaansa.

Moni koira kääntää katseensa hihnan toisessa päässä olevaan tyyppin, kun on aika hoitaa tarpeet.

Kuva: Shutterstock

Iheartdogs -sivuston mukaan syitä tähän katseeseen on useita.

Koira tunnistaa oman kotinsa lähiympäristön vaistomaisesti. Jos lenkki vie tämän alueen ulkopuolelle, koirat saattavat tuntea olonsa haavoittuvaiseksi. Yksi syy on siis se, että koira hakee omistajastaan turvaa tarpeiden tekemisen aikana.

Toinen syy on se, että koira pitää sinua perheenjäsenenään. Se luottaa sinuun ja hakee katsettasi, jotta voit varoittaa sitä, jos jokin ulkopuolinen uhka lähestyisi. Koira on tällaisessa tapauksessa myös mahdollisesti valmis puolustamaan sinua.

Kaikki koirat ovat kuitenkin erilaisia ja on myös paljon niitä, jotka eivät halua katsoa omistajaansa tai ulkoiluttajaansa lainkaan tarpeita tehdessä. Sitä on tietysti myös kunnioitettava.

Loppujen lopuksi tärkeintä on, että nelijalkaiset ystävämme tuntevat olonsa rakastetuiksi ja turvallisiksi.

Yhdysvaltalaiset tutkijat ovat havainneet vuonna 2009 tekemässään tutkimuksessa, että katsekontakti ihmisten ja koirien välillä luo nelijalkaisissa ystävissämme samanlaisen psykologisen vaikutuksen, kuin vanhemman ja lapsen välillä. Joten jos koirasi ottaa sinuun katsekontaktin, kun hän tekee tarpeensa, se johtuu siitä, että hän näkee sinut vanhempana.

Sillä hetkellä erittyy oksitosiininia, eli niin sanottua rakkaushormonia. Hormoni syntyy, kun vastasyntynyt vauva katsoo äitiään ja ottaa yhteyden ensimmäistä kertaa.

Toinen syy katsekontaktiin voi olla myös se, että koira etsii vahvistusta siihen, että se tekee varmasti oikein. Koira-asiantuntija Madeline Friedman kertoo The Dodolle.

– Suurin osa koiranomistajista ei luultavasti kehu koiraa, kun se on saanut asiansa hoidettua, ainakaan kovin usein. Luulen, että koira muistaa sen, ja hakee lisää huomiota, sanoo Friedman.

Mutta ennen kaikkea: koirasi katsoo sinua, koska se rakastaa sinua!

Jaa tämä julkaisu, jos sinusta tuntuu, että useamman koiranomistajan tulisi tietää tämä!