Perhe löysi kodittoman “koiranpennun” ja vei sen kotiin – tajusivat pian suuren virheensä

Tämän vuoden toukokuussa eräs perhe Yhdysvalloissa Massachusettsin osavaltiossa luuli löytäneensä pienen koiranpennun.

Koska nelijalkaisella reppanalla ei näkynyt missään emoa tai sisaruksia, he päättivät viedä eläimen kotiin.

Mutta kasvatettuaan sitä tovin, he tajusivat virheensä. Se ei ollut koira laisinkaan. Se olikin luonnossa villinä elävä eläin – eikä kuulu lainkaan tavalliseen perheen kotiin.

Lue myös: Nainen löysi metsästä kolme omituista pinkkiä otusta – karu kohtalo sai eläinjärjestön jakamaan tärkeän viestin

Siksi he ottivat välittömästi yhteyttä paikallisiin eläinsuojeluviranomaisiin. 

Kävi ilmi, että pieni pentu olikin kojootti.

– Kojootti oli eksynyt perheestään ja se löydettiin vaeltelemasta ahdistuneena vilkkaan tien varrelta, kirjoitti New England Wildlife Center Facebook-sivullaan ja jatkaa: 

– Paikallinen perhe vei sen sitten vahingossa kotiin, kun he erehtyivät luulemaan sitä kodittomaksi koiranpennuksi.

Tarkastettiin vesikauhun varalta

Paikalle saapuessaan eläintarhanhoitajat tarkastivat ensimmäisenä, ettei eläimellä ole vesikauhua.

– Tajuttuaan hämmennyksensä he kutsuivat meidät apuun. Mass Department of Public Healthin avulla pystyimme toteamaan, ettei sillä ollut potentiaalista riskiä altistua vesikauhulle, ja lähetimme sen hoitoon, ja Mass Wildlife myönsi sille luvan kuntoutukseen.

Artikkeli jatkuu kuvan jälkeen.

Siitä lähtien kojootin poikanen on toipunut eläinsuojassa, ja se on viihtynyt siellä. Sen ei tarvinnut kauaa olla yksin, sillä se esiteltiin pian sen sijaissisarukselle.

– Kun molemmat pennut ovat saaneet rokotuksensa, ne kasvatetaan yhdessä ja niille annetaan mahdollisuus kasvaa ja oppia luonnollisia käyttäytymismalleja isossa ulkohäkissämme. Teemme kovasti töitä antaaksemme niille mahdollisimman luonnollisen kasvatuksen ja pyrimme jäljittelemään peruskäyttäytymistä ja -taitoja, jotka emo ja isä olisivat niille opettaneet. 

Viranomaiset huomauttavat, että heidän mielestään on sympaattista, että ihmiset haluavat auttaa villieläimiä – mutta samalla huomauttavat, että siihen liittyy suuria riskejä. Tässä tapauksessa esimerkiksi vesikauhun leviäminen, vaikka tämä pentu ei kantanutkaan vaarallista virusta. 

– Jos löytäjät olisivat saaneet puremaan, naarmuuntuneet tai olleet pitkään kosketuksissa, pentu olisi pitänyt lopettaa. Olemme kiitollisia jokaisesta yksittäisestä ihmisestä, joka käyttää päivästä aikaa auttaakseen villieläimiä, kun niitä tarvitaan, mutta rohkaisemme ihmisiä aina soittamaan asianmukaisille viranomaisille ennen puuttumista, se voi auttaa pitämään kaikki mukana olevat turvassa, viranomaiset kirjoittavat Facebook-sivullaan.

Olemme niin iloisia, että kaikki sujui hyvin kaikkien tässä tapauksessa mukana olevien osalta. Jaa tämä julkaisu, jos pidät myös eläimistä.