Sukeltaja uskoi nappaavansa vuoden kuvan, mustekala oli eri mieltä – katso hyytävä video 

Meressä piilee lukemattomia salaisuuksia ja lumoavaa eläimistöä, mutta eläimet eivät aina arvosta sitä, kun uteliaat kuvaajat tulevat rikkomaan niiden kotirauhaa.

mustekala
Kuva: Shutterstock

Sukeltaja Eric Desmet sai huomata kantapään kautta, mitä voi tapahtua, jos ainakin tätä tiettyä mustekalaa häiritsee.

Lue myös:

Desmet oli kuvaamassa merenalaista maailmaa Ranskan Cannesin rannikon lähettyvillä.

Sukeltajana Desmet oli tottunut seuraamaan meren elämää kunnioittaen, mutta eräänä päivänä hän törmäsi mustekalaan, joka vaikutti olevan erityisen kiinnostunut hänen kamerastaan.

Kiinnostuneena eläimen käytöksestä, Desmet päätti ikuistaa kohtaamisen näyttävään videoon.

Hän seurasi mustekalaa, kunnes yhtäkkiä eläin tarrasi lonkeronsa sukeltajan kameraan kiinni. Vaikka tilanne oli yllättävä, Desmet ymmärsi nopeasti, ettei mustekala ollut mielissään hänen läsnäolostaan.

YouTubessa videon jakanut Desmet myönsi olleensa ehkä hieman liian utelias otuksen suhteen.

Tämä kohtaaminen toimi kuitenkin tärkeänä opetuksena sukeltajalle – vaikka merenalaista maailmaa onkin upeaa ihailla, eläimillä on oikeus omaan rauhaansa.

Kiehtovat eläinlajit kuten mustekala ansaitsevat kunnioitusta ja tilaa elää luonnollista elämäänsä. Siksi onkin tärkeää, että sukeltajat ja kuvaajat muistavat pitää turvavälin eläimiin ja nauttivat kauneudesta kunnioittaen niiden elinympäristöä.

Tämän hauskan ja opettavaisen kohtaamisen myötä Eric Desmet jatkaa merellisiä seikkailujaan varmasti uusin silmin ja sydämin. Merenpohjan salaisuuksia kunnioittaen hän toivoo, että hänen jakamansa tarina muistuttaa muitakin luonnonystäviä eläinten kunnioittamisen tärkeydestä.

Katso video tilanteesta tästä.